Pripreme za početak nove školske godine: Održan sastanak s ravnateljima gradskih osnovnih škola

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica održao je sastanak s ravnateljima škola čiji je osnivač Grad Virovitica, a tema je bila početak nove školske godine 2021./2022.

Na sastanku je rečeno kako su udžbenici za sve osnovnoškolce, kao i besplatni radni materijali za učenike od 1. do. 4. razreda naručeni te da će, sukladno isporuci, djeci biti dostavljeni u prvom tjednu nastave.

Istaknuto je i kako se nastavlja s projektom produženog boravka koji Grad Virovitica sufinancira u iznosu od 60 posto, dok roditelji plaćaju 40 posto cijene.

Za početak će u produženi boravak učenici prvog razreda, no čekamo upute nadležnog Ministarstva te ako se djeca budu smjela miješati, kako u prijevozu tako i razredima, produženi boravak će se osigurati i za učenike drugog razreda, a ukoliko bude mjesta i stvarnih potreba, moći će biti upisani i učenici trećeg i četvrtog razreda, rekao je pročelnik Bjelica.

Naglašeno je i kako Grad nastavlja s provođenjem projekta besplatne prehrane za djecu u riziku od siromaštva te da se očekuje odobrenje Ministarstva za projekt pomoćnika u nastavi. Isto tako, dogovoren je i besplatan prijevoz učenika za škole čiji je Grad osnivač, a organizirat će se sukladno epidemiološkim preporukama. (virovitica.hr)

Skip to content