Pripreme za nadolazeću zimsku sezonu: Zimska služba u pripravnosti od srijede, 15. studenog

U tijeku su posljednje pripreme za početak rada Zimske službe, koja službeno „starta“ od 15. studenog i traje do 15. travnja sljedeće godine. U tom periodu primjenjuje se i Odluka o obveznoj uporabi zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj.

Uoči početka rada, za područje Cestarije Virovitica, danas (utorak) je održana smotra strojeva za zimsko održavanje cesta za sezonu 2023./2024.

Izvršenom smotrom utvrđeno je da su sva vozila Cestarija Virovitica spremna za izvršenje zadaća za vrijeme zime – pravovremeni izlazak vozila i čišćenje snježnih padalina, posipavanje kolnika solju i drugo.

Smotri strojeva nazočio je i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove i graditeljstvo Kristijan Sabo sa suradnicima, predstavnici Policijske uprave virovitičko-podravske, Županijske uprave za ceste, Cestarije Virovitica…

20231107 081601

Nadamo se da zima neće biti jaka, no s obzirom na trenutne vremenske uvjete i nagle promjene, možemo očekivati svašta tako da moramo biti maksimalno pripremljeni. Važno je napomenuti da su prioriteti čišćenja poslagani te se prvo čiste prometnice koje vode do bolnice, škola, trgovina, dakle glavne ceste, a tek onda sporedne i klanjci. Važno je osigurati da hitne službe i javni prijevoz mogu doći do odredišta. Pobrinut ćemo se da sve bude u najboljem redu, a u slučaju izvanrednih okolnosti, angažirat ćemo i dodatna vozila, rekao je gradonačelnik I. Kirin apelirajući na sugrađane da sve nedostatke mogu javiti na besplatan broj Komunalnog info centra 0800 9995.

20231107 082247

Da su strojevi i priključci spremni za nadolazeću sezonu, istaknuo je i Krunoslav Knezić, voditelj Stožera Zimske službe ispred Cesta d.d. Bjelovar.

U voznom parku imamo oko 25 kamiona s ralicama i posipačima, strojeve za utovar te kombi vozila za obilazak i intervencije. U Virovitici trenutno imamo na zalihi oko 300 tona soli i 200 kubika kamenog agregata, a po potrebi će se zalihe nadopunjavati. Trenutna količina je, ovisno o jačini snježnih oborina, dovoljna za tjedan dana, rekao je K. Knezić dodavši da na području Virovitičko-podravske županije održavaju 201 kilometar državnih cesta, oko 680 kilometara županijskih i lokalnih cesta te oko 150 kilometara na području grada Virovitice.

Svi sudionici smotre pozvali su sudionike u prometu na veći stupanj pažnje kod nastupanja zimskih uvjeta na cestama te poštivanje korištenja zimske opreme na vozilima.

(virovitica.hr)

Skip to content