Priopćenje za javnost gradonačelnika Ivice Kirina vezano uz prihvat izbjeglica

Kako bi se izbjegli eventualnu nesporazumi vezano uz prihvat izbjeglica koji su ovih dana ušli u Republiku Hrvatsku, a vezano uz tekstove koji je izašli u nekim našim tiskovinama u kojima se kao mjesto prihvata spominje vojarna u Virovitici dužni smo Vam priopćiti sljedeće:

Na području grada Virovitice ne postoje objekti vojne namjene od 2007. godine, a u bivšoj virovitičkoj vojarni, koja više nije u vlasništvu Republike Hrvatske već Grada Virovitice, trenutno se nalazi novoopremljena Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici te je prihvat izbjeglica u nju jednostavno nemoguć. Jedini objekt na širem području Grada Virovitice (nalazi se u obližnjoj šumi) koji još nije u funkciji je bivše vojno skladište minsko – eksplozivnih sredstava Šištat koje je neuvjetno za prihvat ljudi. Želimo Vas također izvijestiti da nas do sada nitko o tome nije informirao kako iz Vlade RH tako niti iz bilo koje druge državne institucije.

Nadamo se da će uvažiti ovo naše priopćenje kako bi se izbjeglo eventualno manipuliranje s ljudima koji se ionako nalaze u jako teškoj situaciji.

Gradonačelnik
Ivica Kirin

Skip to content