Priopćenje TZ grada Virovitice povodom koncerta Marka Perkovića Thompsona

Turistička zajednica grada Virovitice izdala je priopćenje povodom koncerta Marka Perkovića Thompsona koji će se održati u Virovitici 17. rujna s početkom u 20 sati koje donosimo u cijelosti….Turistička zajednica grada Virovitice izdala je priopćenje povodom koncerta Marka Perkovića Thompsona koji će se održati u Virovitici 17. rujna s početkom u 20 sati koje donosimo u cijelosti.

Turistička zajednica grada Virovitice je, povodom 20. obljetnice oslobođenja vojarne u Virovitici, te dana Hrvatskih branitelja, dobila čast i zadatak organizacije koncerta Marka Perkovića Thompsona dana 17.09.2011. na trgu dr. Franje Tuđmana u Virovitici, te je u skladu s time prijavila javni skup u Policijskoj upravi Virovitica.
Policijska uprava je skup odobrila uz napomenu da je u skladu sa člankom 18 Zakona o javnom okupljanju:Sudionicima javnog okupljanja – posjetiocima koncerta zabranjeno je nošenje oružja ili predmeta za nanošenje ozljeda, te alkoholnih pića. Sudionicima okupljanja zabranjeno je nošenje odora, dijelova odore, odjeću, oznake ili druga obilježja kojima se poziva ili potiče na rat ili uporabu nasilja, na nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju ili bilo koji drugi oblik nesnošljivosti
Treba napomenuti da će policija u skladu sa odredbama članka 79, Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, provoditi audio i video snimanje koncerta i posjetitelja ispred pozornice, kako bi se u slučaju nereda i narušavanja javnog reda i mira u većem obimu lakše detektirali i prema nadležnim tijelima procesuirali prekršitelji. 
Pored toga, bitno je naglasiti, kako će policijski službenici sankcionirati sve neodgovorne posjetitelje, u slučaju nepoštivanja odredbi zakona o javnom okupljanju.Nadamo se da će građani sudionici okupljanja i posjetitelji koncerta uvažiti ova pravila, te da će doprinijeti svojim ponašanjem, da koncert protekne u dostojanstvenom ozračju, kako to i priliči ovako važnoj prigodi i obljetnici.

Za organizatora:
Direktor Turističkog ureda
TZ grada Virovitice:
Mr.sc. Antun Mihoković

Skip to content