Prilikom posjeta virovitičkom skloništu za životinje gradonačelnik Kirin udomio psa i pozvao svoje sugrađane, koji imaju uvjete za to, da učine isto

55Nakon što je Grad Virovitica potpisao Ugovor o koncesiji za obavljanje higijeničarske službe na području grada Virovitice i upravljanje skloništem za životinje gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin posjetio je sklonište za životinje ne bi li se osobno uvjerio na koji način se skrbi o napuštenim životinjama.

Jedan od voditelja skloništa i direktor tvrtke „FELIKS“ d.o.o. Draženko Majetić, sa kojom je potpisana koncesija za obavljanje higijeničarske službe na području grada Virovitice i upravljanje skloništem za životinje izvijestio je gradonačelnika da je u proteklih godinu i pol od kada je sklonište dano na upravljanje udomljeno 170 životinja od kojih je nove vlasnike pronašlo njih 110 te da se još njih 60 nalazi trenutno u skloništu. Naznačio je i da se za razliku od većine skloništa u Virovitici psi ne eutanziraju te da je prednost ovog skloništa što je pas kada nađe svog novog vlasnika cijepljen, čipiran, steriliziran te ima zaštitu protiv buha i krpelja što nije situacija u svim drugim skloništima gdje se to naknadno plaća.

Gradonačelnik Kirin izrazio je jako veliko zadovoljstvo viđenim te iskoristio ovu prigodu da pozove sve svoje sugrađane da udome preostale pse, a ne da ih traže po oglasima i na druge načine jer ovakvu uslugu nigdje drugdje neće pronaći.

Kako bi na svom primjeru pokazao da misli ozbiljno prilikom posjeta skloništu udomio je i jednog psa koji će ostatak svog života provesti u gradonačelnikom dvorištu.

Skip to content