Prikupljaju građevinski materijal za u potresu stradala područja: Tvrtka Gradba donirala dva stambena kontejnera

U tijeku je akcija prikupljanja građevinskog materijala za u potresu stradala područja Petrinje, Siska i Gline.

Oldtimer klub Virovitica okupio je brojne udruge i tvrtke s područja grada Virovitice i okolice te u suradnji s Gradom Virovitica i Virovitičko-podravskom županijom, od ponedjeljka na prostoru parkirališta Viroexpa prikupljaju prijeko potreban građevinski materijal, crijep, najlon, blokove, čavle, daske, letve, alat i drugu građu kako bi pomogli u sanaciji razrušenih i oštećenih domova.

Prvotni plan je bio da akcija traje do subote, 9. siječnja, no zbog odličnog interesa građana prikupljanje će trajati i sljedećeg tjedna. Prema riječima jednog od organizatora ove akcije Tomislava Maloče, prikupljeni građevinski materijal će biti prevezen na mjesto stradanja te će se, uz pomoć stručnjaka, raditi na kućama kojima je potrebna obnova.

Sav prikupljeni materijal bit će prevezen kada se dobije zeleno svjetlo statičara te će se, uz pomoć građevinara, raditi na točno određenim kućama, a koje ćemo odabrati uz pomoć Oldtimer kluba Sisak koji bolje upoznat s područjem i ljudima koji su zaista u potrebi – rekao je Maloča, dodavši da im se već javila nekolicina građevinskih radnika spremna volontirati i pomoći stradalima.

Izrazio je zadovoljstvo trenutnim odazivom na akciju, u koju su se uključili brojni građani, ali i građevinske tvrtke. Osim donacije materijala, građani mogu u trgovinama Zanatpromet i Optimum ostaviti novčanu donaciju koja će potom biti iskorištena za kupnju materijala.

Jučer je akciju obišao gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin i pozdravio nastojanja svih uključenih da pomognu potrebitima u potresom razorenom području te obećao svu pomoć Grada i gradskih službi u provedbi ove akcije.

Ova je akcija iznjedrila i hvalevrijednu donaciju tvrtke Gradba koja je osigurala dva stambena kontejnera za dvije višečlane obitelji s potresom pogođenog područja.

Zahvaljujući tvrtki Gradba jedan danas već putuje u Novu Drenčinu, a drugi sutra u Gornje Mokrice. Prijatelji iz Oldtimer kluba Sisak pronašli su još jednu obitelj u potrebi, čiji je član osoba s invaliditetom te trenutno pokušavamo nabaviti još jedan kontejner kako bi i njima osigurali privremen adekvatan smještaj – rekao je Maloča te dodao da su volonteri i danas pored Viroexpa gdje građani i zainteresirane tvrtke mogu donijeti svoje donacije.

Kontakt za sve informacije vezane uz prikupljanje pomoći potrebitima:

Tomislav Maloča 099/786-0298; Mario Moslavac 099/ 858-4831

(www.icv.hr)

Skip to content