Prigodnim programom obilježen početak rada Katoličke osnovne škole u Virovitici

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U nazočnosti požeškog biskupa mons. Antuna škvorčevića, župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića, gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina te brojnih crkvenih dostojanstvenika, učenika i njihovih roditelja i drugih uvaženih gostiju prigodnim programom u Kazalištu Virovitica obilježen je početak rada Katoličke osnovne škole u Virovitici. U ime domaćina nazočne je pozdravio prvi ravnatelj katoličke osnovne škole u Virovitici Mario Večerić te u ime osnivača Požeške biskupije biskup mons. Antun Škvorčević. Uz čestitku roditeljima prvoškolaca biskup Antun Škorčević posebno je naznačio da se ne treba plašiti katoličke škole jer je upravo ona znak da jača demokracija. Obratio se je i djeci poručivši im da je škola velika onoliko koliko je veliko srce djece koja u nju idu i učitelja koji ih uče.
Inače škola je osnovana na poticaj i molbe roditelja te je uz dopuštenje i potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, od jeseni šk. god.2015./2016. započela s radom. Svoje djelovanje Katolička osnovna škola započela je u prostorima sadašnje Katoličke klasične gimnazije u Virovitici.
Posebnost Katoličke osnovne škole jest u tome da je u središtu odgoja katoličkih škola kršćanska antropologija, govor o čovjeku, osobi kojoj se pristupa cjelovito (onako kako ju je osmislio Bog), intelektualni potencijal svakog djeteta nastoji se razvijati kroz povoljno školsko ozračje u skladu s dostojanstvom svake osobe, nastava prati redovni nastavni plan i program Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta s bitnom razlikom: produženim boravkom učenika nakon redovne nastave, manji broj učenika u razredu, omogućuje individualni pristup učiteljice svakom učeniku, potiče kreativnost učenika još od najranije dobi koja je potrebna za razvijanje osobe u maštovito, društveno, spoznajno biće kako kroz redovnu nastavu tako i kroz produženi boravak.

katolicka skola 1katolicka skola 2

Skip to content