Pridružujemo se inicijativi: Virovitica bez vatrometa za Novu godinu

Grad Virovitica pridružio se inicijativi niza gradova u Hrvatskoj, uključujući Rijeku, Osijek, Pulu, Zabok, Rovinj, Opatiju, Poreč, Čazmu, Samobor i Labin. Gradonačelnik je jučer (četvrtak) donio odluku da se odustaje od vatrometa za doček Nove godine u organizaciji Grada. Sredstva prvotno namijenjena za vatromet preusmjerit će se za nabavu namirnica za socijalnu samoposlugu „Djelo ljubavi“ GDCK-a Virovitica.

Virovitica se tako pridružila drugim gradovima koji su poslušali apel Prijatelja životinja za obustavljanjem ovakvog načina proslave Nove godine, zbog negativnih posljedica na okoliš, utjecaja na respiratorne i kardiovaskularne probleme kod ljudi te stvaranja paničnog straha kod brojnih životinja.

– Pozivam građane da se na miran i dostojanstven način oproste od stare i dočekaju novu godinu bez nepotrebnih ispucavanja vatrometa i petardi te na taj način sačuvamo mir i sigurnost naše djece, starijih, a posebno životinja koje su najviše pogođene ovim problemom. Svim građanima Virovitice želim sretnu, zdravu i uspješnu Novu 2023. godinu, izjavio je gradonačelnik Ivica Kirin.

Sredstva prvotno namijenjena za vatromet preusmjerit će se za nabavu namirnica za socijalnu samoposlugu “Djelo ljubavi” GDCK-a Virovitica.

(virovitica.hr, foto: ilustracija)

Skip to content