PRI KRAJU RADOVI NA IZGRADNJI NOVOG VRTIĆA U SVETOM ĐURAĐU Novi vrtić omogućit će zaposlenje pet novih djelatnika i osigurati boravak za 32 mališana

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Bliže se kraju radovi na izgradnji novog dječjeg vrtića u prigradskom naselju Sveti Đurađ, što raduje sve mještane. Ovim projektom bit će osigurana bolja infrastruktura i potrebna oprema za odvijanje predškolskog odgoja u naselju Sveti Đurađ i okolnih ruralnih naselja.
Realizacija ovog važnog projekta donosi dugoročnu korist za zajednicu. Provođenjem redovitog cjelodnevnog odgoja u vrtiću uspostavit će se bolji odgoj i naobrazba djece iz ruralnih područja, čime će se osigurati njihovo lakše uključivanje u program osnovne škole.

– Za djecu i roditelje prigradskih naselja, u ovom slučaju Svetog Đurđa, ovaj će vrtić biti od velike važnosti jer će se tako djeca uključiti u sustav predškolskog odgoja, a to ujedno znači i bolju socijalizaciju, odnosno pripremu djece prilikom uključenja u programe osnovne škole. Tendencija Europske unije je da se što više djece uključi i da budu obuhvaćena organiziranim predškolskim odgojem i da to bude na nekih 98 posto, dok smo mi u Virovitičko-podravskoj županiji na otprilike 25 posto tog obuhvata djece u ustanovama predškolskog odgoja – rekla nam je Sandra Moslavac, ravnateljica Dječjeg vrtića „Cvrčak“ Virovitica.

Ciljana skupina projekta su djeca s ruralnog područja i njihovi roditelji. U novom vrtiću mjesto će imati 32-oje djece, kroz dvije odgojne skupine – mješovitu skupinu djece jasličke dobi i mješovitu skupinu djece vrtićke dobi. – Svakako će ovim projektom biti zadovoljene potrebe svih, a osobito roditelja, koji će biti sretni i zadovoljni te će moći mirno otići na posao znajući da je njihovo dijete zbrinuto. Mješovitu skupinu djece jasličke dobi pohađat će 12-ero mališana, dok će mješovita skupina djece vrtićke dobi brojati 20-ero mališana – dodala je Moslavac.

Realizacijom projekta izgradnje dječjeg vrtića u Svetom Đurđu planirano je zapošljavanje pet novih djelatnika kako bi se omogućio kvalitetan rad vrtića.

PODRUČNI VRTIĆ

Projekt vrijedan 5.090.285 kuna sufinanciran je od strane Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

– Dječji vrtić u Svetom Đurđu naš je područni objekt, tako da će Grad Virovitica sufinancirati boravak djece. Svakako moram naglasiti da bi se proširenjem kapaciteta, u cilju zadovoljavanja kriterija Europske unije, kako u Svetom Đurđu, tako i u preostalih 10 vrtića u Virovitičko-podravskoj županiji, uvelike trebala rasteretiti naša lista čekanja – zaključila je Moslavac.

Zadovoljan je i Ivan Čavarušić, predsjednik Mjesnog odbora Sveti Đurađ, naglašavajući kako je ovo spas za sve one roditelje koji nemaju bake, djedove ni druge članove obitelji, a koji zaposlenim supružnicima mogu pomoći u čuvanju djece. Osim za njih, novi vrtić važan je za cijelu zajednicu, naglašava.

– Bit će osigurana i nova radna mjesta, uz odgojiteljice, posao će imati spremačica i kuharica, što je veliki napredak za naše naselje, ali i za Grad Viroviticu – istaknuo je predsjednik Mjesnog odbora Sveti Đurađ Ivan Čavarušić. Uputio je zahvalu bivšem ministru poljoprivrede, saborskom zastupniku Tomislavu Tolušiću koji je podržao ovaj projekt i njegovo financiranje te gradonačelniku Ivici Kirinu jer su uložili veliki trud da ovaj projekt zaživi.

INVESTICIJA KOJOJ SE UZ RODITELJE NAJVIŠE RADUJU MALIŠANI

Izgradnju dječjeg vrtića za 32 mališana u Svetom Đurđu, na mjestu stare škole, s radošću su dočekali roditelji, ali i svi mještani, koji pozdravljaju potporu Grada u ovom njima važnom projektu. Veliko zadovoljstvo novim dječjim vrtićem u Svetom Đurđu izrazile su obitelji Šuprinović i Vuković.

– Jedva čekamo svibanj, kada kreću upisi. Suprug i ja smo zaposleni, tako da će nam ovo uvelike olakšati odlazak na posao jer ćemo znati da je naše dijete zbrinuto i da će proći kvalitetan predškolski sustav – rekla nam je Naomi Šuprinović, majka malenog Patrika.

– Kada smo saznali da će u našem mjestu „niknuti“ novi dječji vrtić, doživjeli smo veliko olakšanje. Vrlo smo sretni i zadovoljni jer će naše dijete uz kvalitetan rad s odgojiteljicama postići bolju socijalizaciju i tako se lakše upisati u osnovnu školu, kada za to dođe vrijeme – s velikim osmjehom na licu rekla nam je Maja Vuković, majka malenog Matije.

(www.icv.hr, ts)

Skip to content