Prezentiran projekt vinske ceste – Virovitički vidici

U sklopu 14. Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede – Viroexpo, na štandu Grada Virovitice, predstavljen je projekt vinske ceste „Virovitički vidici“.U sklopu 14. Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede – Viroexpo, na štandu Grada Virovitice, predstavljen je projekt vinske ceste „Virovitički vidici“. O projektu je mnogobrojnim nazočnima, među kojima je bio i župan Virovitičko-podravske županje Tomislav Tolušić, govorio gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, ali i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i razvoj grada Virovitice Boris Horvat, dok je prezentaciju projekta Virovitički vidici održala stručna suradnica Marija Šipoš.

Vinska cesta „Virovitički vidici”, kao i pripadajući objekti, nalazi se na prostorima vinorodnih područja prigradskih naselja u Virovitici i to na dijelovima Bilogore gdje je vinogradarska djelatnost i proizvodnja grožđa i vina, te drugih proizvoda od grožđa i vina najintenzivnija. Ti, slikoviti i čisti prostori, iznimno su zanimljivi kao turističko odredište. Virovitička vinska cesta „Virovitički vidici”, dio je turističke ponude Virovitičko-podravske županije, koja obuhvaća ključna vinorodna područja na terenu općine Pitomača, grada Slatine i grada Orahovice.

„Virovitički vidici” započinju u Vukosavljevici te se nastavljaju preko Golo Brdo, ispod sjevernih obronaka virovitičkog dijela Bilogore, nastavljajući lokalnom cestom do naselja Podgorje, s koje odvojci s glavne ceste vode prema vinogradima u brdo. S njih se pruža prostran pogled na Viroviticu, rijeci Dravi i susjednoj, Republici Mađarskoj.

Nakon Podgorja nastavlja se prema Svetom Đurđu do Mjesnog doma, gdje skreće prema Antunovcu, a s Antunovca kratko ulazi na glavnu cestu do raskršća prema Milanovcu. Nastavlja cestom prema Milanovcu do crkve, a zatim se odvaja putem prema brdu do kapelice sv. Trojstva.

Od kapelice sv.Trojstva nastavlja putem po hrptu brijega do Kaže, gdje se vraća na cestu Virovitica – Jasenaš, povratno prema Milanovcu, sve do crkve. To je glavna trasa Vinske ceste „Virovitički vidici”. Osim glavne trase Vinska cesta ima i nekoliko odvojaka, Odvojak „sv. Nikole Tavelića”, Odvojak „sv. Križ” i Odvojak “sv. Trojstvo”.

Detaljnije informacije o „Virovitičkim vidicima“ može se pronaći na Internet stranici www.virovitickividici.com koju je izradio Grafički studio Virovitica Online.

Skip to content