Prezentiran projekt BFC SEE – Certifikacija gradova i općina s povoljnim poslovnim okruženjem u HGK – ŽK Virovitica

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

HGKU HGK – Županijskoj komori Virovitica, doc.dr.sc. Saša Drezgić, prodekan za suradnju i gospodarstvo s Ekonomskoga fakulteta Rijeka i direktor Centra za lokalni ekonomski razvoj – CLER d.o.o predstavio je projekt BFC SEE – Certifikacija gradova i općina s povoljnim poslovnim okruženjem.

Cilj prezentacije je uključenje što većeg broja gradova i općina u proces certifikacije, kao i uključenje Županije, te zainteresiranih poduzetnika u sufinanciranje ovog projekta kako bi se zajedničkim naporima poboljšalo lokalno poslovno okruženje.

BFC SEE je jedinstveni program za poboljšanje kvalitete usluga i informacija koje gradovi i općine u regiji Jugoistočne Europe pružaju investitorima i gospodarstvenicima.

Program certifikacije pruža jasne smjernice o tome kako kreirati dobru poslovnu klimu i uvesti međunarodno priznate standarde efikasne i transparentne lokalne administracije. Također je predstavljen i projekt EFRISTAT – pružanje pristupa jedinstvenoj bazi pokazatelja i podataka.

U interaktivnom dijelu prezentacije, predstavnici gradova i općina, postavljali su pitanja vezanih za poslovnu problematiku (zemljište, administrativne prepreke i dr.)

Na prezentaciji su bili nazočni predstavnici gradova i općina, institucija i gospodarstvenici s područja Virovitičko-podravske županije, te su u anketi koju je provela HGK – ŽK Virovitica, pohvalili prezentaciju i dali svoje prijedloge i teme za održavanje budućih prezentacija, vezanih za lokalnu samoupravu i razvoj.

 

                                  

Skip to content