Prezentacija Programa POS-a u gradu Virovitici u četvrtak, 26. listopada

U svrhu informiranja zainteresirane javnosti za kupnju stana iz Programa društveno poticane stanogradnje u gradu Virovitici, dana 26. listopada 2023. godine (četvrtak), s početkom u 16:00 sati, u vijećnici Grada Virovitice (Trg kralja Zvonimira 1) održat će se prezentacija Programa društveno poticane stanogradnje (POS).

Pogodnosti uvjeta Programa POS-a u odnosu na tržišne su prednosti vezane uz kreditnu liniju te prednosti vezane uz cijenu m² stana, stoga je cilj prezentacije zainteresiranima približiti karakteristike Programa POS-a te koji je put do kupnje stana i useljenja u POS-ove stanove koji se planiraju graditi u ulici Hrvatskih branitelja u Virovitici (Južni blok) na parceli k.č.br. 2012/1, k.o. Virovitica-centar koja je u vlasništvu Grada Virovitice.

Prezentaciju će održati Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) koja provodi Program POS-a te će, uz predstavnike Grada Virovitice, zainteresirane građane upoznati s uvjetima kupnje stana iz navedenog Programa, kao i s uvjetima ponovljenog Javnog poziva Grada Virovitice za podnošenje zahtjeva za kupnju stana po Programu društveno poticane stanogradnje radi utvrđivanja dodatne Liste reda prvenstva za kupnju POS-ovih stanova, koji je otvoren zaključno do 27. listopada 2023. godine uz mogućnost produženja roka.

Podsjećamo da se cjeloviti tekst ponovljenog Javnog poziva s pripadajućim obrascima zahtjeva i popisom isprava i dokaza koji se prilažu uz zahtjev nalazi ovdje.

Na prvi Javni natječaj prijavilo se 27 kandidata na temelju kojih je formirana Konačna lista reda prvenstva. U cilju prodaje preostalih 9 od 36 stanova koji će se graditi Grad Virovitica raspisao je ponovljeni Javni natječaj. Izgled i tlocrt stanova iz Programa POS-a utvrdit će se po okončanju ponovljenog Javnog natječaja te sukladno iskazanim stambenim potrebama prijavljenih osoba.

Cijena stana sukladno odredbama Zakona o društveno poticanoj stanogradnji ne smije biti viša od 1.489,50 €/m2.

Prezentaciji Programa POS-a mogu slobodno pristupiti svi zainteresirani.

Skip to content