Premijerom „Bijela kuga“, koja je postala „najslađom predstavom“ s ocjenom 5,0, završio je 14. Virkas 2018 koji je ove godine vidjelo 7.000 posjetitelja

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Završili su 14. virovitički kazališni susreti koji su virovitičkoj publici od 9. veljače do 11. ožujka ponudili čak 34 odlične predstave. Ove godine Virkas je privukao više od 7.000 posjetitelja, a za kraj kazalište je ponovno bilo popunjeno u potpunosti. Naime, u nedjelju navečer je odigrana i premijera predstave „Bijela kuga“ koja je svečano zatvorila ovogodišnje susrete. Predstava je nastala u suradnji Kazališta Virovitica i Umjetničke akademije u Osijeku te pod redateljskom palicom Roberta Raponje.

Priču o školovanoj primalji koja se zbog posla našla u provinciji pred prvi svjetski rat te odlučila služiti i pomagati tamošnjem svećeniku u borbi protiv „bijele kuge“, na kazališne daske donijeli su virovitička glumica Blanka Bart i 12 osječkih studenata, među kojima je i Anna Jurković kojoj je ovo ujedno i diplomski rad. Oduševljenje je bilo neopisivo, kao i reakcije publike.
Glumci nisu mogli sakriti suze radosnice nakon tako duboko i savršeno odrađenog kazališnog komada. No, oduševljenju nije bilo kraja jer publika je ovu izvedbu ocijenila s čistom peticom što ju je nedvojbeno postavilo na vrh ljestvice Najslađe predstave 14. Virkasa. Premijeru su pogledali i zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac, kao i virovitički pročelnik za društvene djelatnosti Alen Bjelica. (www.icv.hr, žđ, Foto: Ivan Borbaš)

Skip to content