Premijer Plenković u Virovitici: Spreman je novi paket mjera koji će umiriti građane, škole, vrtiće i gospodarstvo

Premijer Andrej Plenković najavio je danas (petak) u Virovitici na otvorenju Viroexpa 2022. novi paket Vladinih mjera za pomoć kućanstvima vezanima uz struju i plin. Mjere bi, uz građanstvo, trebale pokriti i škole, vrtiće te cijeli gospodarski sektor, rekao je premijer.

– Do sada smo sve krize riješili na način da je država pokazala svoju snagu, brzinu i moć. Egzistencija hrvatskih obitelji nikad nije došla u pitanje, sačuvana su radna mjesta, a naše gospodarstvo i poduzetnici uspjeli su premostiti krize i čvrsto stati na noge – rekao je premijer govoreći o dosadašnjoj intervencionističkoj politici Vlade koja uskoro izlazi s novim paketom mjera vezanih uz goruća pitanja troškova energenata.

Iako nije iznio detalje, premijer je najavio kako će i u ovom slučaju Vlada predstaviti one mjere koje su Hrvatskoj nužne i koje će obuhvatiti sve segmente – od građanstva, javnog sektora, preko nevladinih udruga te poduzetnika i obrtnika.

– Idući tjedan Vlada će ponovno izaći s novim paketom mjera koji će prije svega umiriti naše sugrađane, koji će pokriti kućanstva, kada je riječ o struji i plinu, koji će riješiti problem dječjih vrtića i škola, fakulteta, općina, gradova, županija, nevladinih udruga, svih javnih i nevladinih institucija koje nemaju takvu aktivnost koja im omogućuje takve prihode da svoje troškove, recimo, prenesu dalje – rekao je premijer, naglasivši kako će „svima pomoći u ovoj situaciji“.

– Svima njima ćemo pomoći u ovoj situaciji koja podrazumijeva da na svoja pleća najveći dio tereta preuzme i HEP, jer smo svjesni da bez Vladinog paketa mjera svi gore navedeni ne bi mogli ići dalje. Pomoći ćemo i poduzetništvu, gospodarstvenicima, mikro, malim, srednjim poduzetnicima, tražiti modalitete kako pomoći i onim najvećima koji i zapošljavaju najveći broj ljudi.

Mjerama želimo osigurati da gospodarstvo i dalje ostane na nogama, da život i ekonomija funkcioniraju i da još jednom pokažemo snagu i zajedništvo, odgovornost, pa i u određenom dijelu i odricanje u ovim vremenima. Naša je zadaća da ojačamo sve elemente društva, što smo pokazali s projektom “Slavonija Baranja i Srijem”, a što se osjeti u poljoprivredi, poduzetništvu, infrastrukturi, gospodarstvu.

I dalje ćemo voditi računa da naši poljoprivrednici, socijalno ugroženi i umirovljenici imaju posebno mjesto – rekao je premijer Plenković u Virovitici. (www.icv.hr, mlo, foto: M. Rođak)

Skip to content