Premijer Andrej Plenković: Brza cesta do Bjelovara i Virovitice je prometni prioritet

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak boravili su u Bjelovaru. U povodu Dana grada sudjelovali su na obilježavanju Dana bjelovarskih branitelja i svečanoj sjednici Gradskog vijeća. Nakon sjednice premijer je dao izjavu i odgovarao na pitanja novinara.

Preostalih 12 kilometara brze ceste od Farkaševca do Bjelovara bit će dovršeno u mandatu ove Vlade, a svakako prije sljedećih lokalnih izbora – istaknuo je u srijedu predsjednik Vlade Andrej Plenković na svečanoj sjednici Gradskog vijeća na spomenpodručju Barutana 91.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, posebno važnim projektom izdvojio je izgradnju brze ceste koja će spojiti Farkaševac i Bjelovar, vrijednu 400 milijuna kuna, a koja će biti dovršena do kraja mandata Vlade.

Time će Bjelovar praktički biti integriran sa Zagrebom, a to onda olakšava i gospodarsko i prometno povezivanje te pridonosi ujedno i većoj konkurentnosti bjelovarskoga gospodarstva – istaknuo je i dodao da će se nakon toga izgradnja te ceste nastaviti i do Virovitice, što je ukupno ulaganje od 2 milijarde kuna, odnosno da su “brza cesta do Bjelovara i Virovitice prometni prioritet Vlade”, naglasio je premijer Plenković. (hrt.hr, vlada.gov.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

Skip to content