Prema podacima iz internog sustava Hitne pomoći o vremenu zaprimanja poziva do dolaska na mjesto intervencije, hitna služba naše županije je najbolja u Hrvatskoj

Prema podacima iz internog sustava Hitne pomoći o vremenu zaprimanja poziva do dolaska na mjesto intervencije hitne medicinske pomoći (HMP) u urbanim i ruralnim sredinama, koje je objavio portal index.hr, pokazuju da je hitna služba u Virovitičko-podravskoj županiji, koja je pod ingerencijom Zavoda za hitnu medicinu VPŽ – najbolja u Hrvatskoj.

Naime, prema podacima iz sustava eHitna, odnosno programa koji koriste svi zavodi za hitnu medicinu u „Zlatnom satu“, koji označava vrijeme od nastanka stanja koje ugrožava život do dovoženja bolesnika na mjesto definitivnog zbrinjavanja tj. u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu, Virovitičko-podravska županija je u na samom vrhu Hrvatske s prosjekom 89,33 posto.

Hitna medicina Virovitičko-podravske županije ima od 0 do 24 sata liječnike u svojim timovima. Još od vremena župana Tomislava Tolušića, a to je nastavljeno i u današnje vrijeme župana Igora Androvića, postoji model po kojem Županija te svi gradovi i općine sudjeluju u sufinanciranju nadstandarda kako bi usluga, dostupnost i skrb bila za sve jednaka. Dakle, svi gradovi i općine razmjerno prema broju stanovnika uplaćuju sredstva za nadstandard hitne medicine i zbog svega tog sjajnog modela, naša Županija je najbolja u Hrvatskoj.

U 2018. godini, kako bi se pacijentima osigurala kontinuirana, učinkovita i jednaka dostupna zdravstvena zaštita, Grad Virovitica je za ovu namjenu u  Proračunu osigurao 85.533 kuna, što je 7.000 kuna više nego prošle godine. (izbvor: www.vpz.hr, www.index.hr, Fotografija: index.hr, Kristijan Toplak)

Skip to content