Predstavom “Sviraj to ponovno, Sam”, u izvedbi virovitičkih i osječkih glumaca, započeo 19. Virkas

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U petak je u Kazalištu Virovitica premijerom predstave “Sviraj to ponovno, Sam” otvoren 19. po redu Virkas.

Predstavu, u režiji Tamare Damjanović, a nastalu prema brodvejskoj predstavi iz 1969. godine te filmu poznatog redatelja, scenarista i pisca Woodyja Allena, došao je pogledati velik broj posjetitelja.

Nakon pozdravnih riječi ravnatelja Tomislava Pintarića nazočnima se obratio pročelnik za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica koji je pozdravio sve prisutne te goste i prijatelje Kazališta Virovitica.

– Čestitam svim glumcima i redateljima te djelatnicima Kazališta koji su sudjelovali u prethodnih 18 uspješnih Virkasa. Moram napomenuti i važnost regionalne suradnje s kazalištima iz „slavonskog bazena“: HNK Osijek, Gradskog kazališta Požega, Gradskog kazališta Joza Ivakić iz Vinkovaca te kazališta iz Pečuha kao i Dječjeg kazališta Branko Mihaljević iz Osijeka i uspješnu suradnju s Akademijom za umjetnost i kulturu Osijek, poručio je Bjelica.

Čestitao je i ravnatelju Kazališta Virovitica kao i svim djelatnicima kazališta na uspješnoj premijeri i uspješnoj koprodukciji s HNK Osijek kao i glumcima na premijeri te poželio svim posjetiteljima kazališta u sljedeća četiri tjedna Virovitičkih kazališnih susreta, kao i posjetiteljima Virkasa u Pitomači, Slatini i Suhopolju, dobre predstave i ugodan boravak na ovoj tradicionalnoj i međunarodnoj manifestaciji te je proglasio 19. Virovitičke kazališne susrete otvorenima.

Predstava “Sviraj to ponovno, Sam”, koja je nastala kao koprodukcija Kazališta Virovitica i Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, komedija je o Allanu Felixu, hipohondru i neurotičnom filmskom kritičaru. Nakon što ga napusti voljena supruga Nancy, Allan se suoči s “hvatanjem” konaca vlastitog identiteta.

Ova komedija je i “hommage” kultnoj romantičnoj drami “Casablanca” iz 1942. godine. Uz to što je sam naziv predstave inspiriran rečenicom iz originalnog filma, i glavni lik filma Humphrey Bogart pojavljuje se u fantazijama protagonista predstave gdje mu daje savjete kako postupati sa ženama.

Osebujne likove na daske koji život znače “postavili” su glumci Matija Kačan, Armin Ćatić, Matea Grabić Ćaćić, Goran Vučko, Sara Lustig i Monika Lanšćak, a publika ih je u Kazalištu Virovitica imala prilike pogledati i u subotu.

(www.icv.hr, eat, foto: E. Aragović Turkalj; G. Gazdek)

 

Skip to content