Predstavnici Udruge distrofičara Virovitica posjetili Dječji vrtić Cvrčak

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U sklopu aktivnosti obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, predstavnici Udruge distrofičara Virovitica posjetili su djecu najstarijih skupina u Dječjem vrtiću Cvrčak.

Budući da se djeca marljivo pripremaju za doček svetog Nikole uvježbavanjem veselih pjesmica, pokreta i recitacija raspjevano su dočekali goste iz udruge. Nakon raspjevanog i rasplesanog pozdrava pažljivo su saslušali gospođu Anđelku Bistrović Nastić koja im je govorila o svom djetinjstvu i kasnijem životu u vrijeme dok još nije bila u invalidskim kolicima. Zanimalo ih je kako je dugo u kolicima i kako joj se život promijenio od kada se razboljela od mišićne distrofije i od kada je osuđena na život u kolicima. Osobito im je naglasila koliko je važna tolerancije prema različitostima ljudi i kako je važno mirno i nenasilno rješavanje sukoba među djecom i odraslima. Druženje je proteklo u ugodnom i veselom ozračju. Gosti su djeci poklonili prigodan božićni nakit koji su članovi Udruge izradili sami na svojim kreativnim radionicama.

Smisao ove akcije je edukacija, osvješćivanje i senzibilizacija djece o potrebama i mogućnostima osoba s invaliditetom kako bi jednog dana izrasli u zrele i tolerantne osobe koje će živjeti svoj život bez predrasuda.

Skip to content