Predstavnici Republike Mađarske i Ministarstva gospodarstva rada i poduzetništva posjetili grad Viroviticu

Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin danas je primio u radni posjet načelnika odjela u Ministarstvu gospodarstva i nacionalnog razvitka Republike Mađarske Petera Czaglera te njegove suradnike iz ministarstva, glavnog savjetnika Petera Pogacsasa, glavnu savjetnicu Dr. Veru Mesterhazy.1 1243603186Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin danas je primio u radni posjet načelnika odjela u Ministarstvu nacionalnog razvoja i ekonomije Republike Mađarske Petera Czaglera te njegove suradnike iz ministarstva, glavnog savjetnika Petera Pogacsasa, glavnu savjetnicu Dr. Veru Mesterhazy. Sastanku su sudjelovali i savjetnik za ekonomske odnose pri Veleposlanstvu Republike Mađarske u Republici Hrvatskoj Peter Zavoczky i načelnica Odjela i voditeljica Radne grupe u Ministarstvu gospodarstva rada i poduzetništva Republike Hrvatske Ana Vincent-Šepić.

Gradonačelnik Kirin je svojim gostima prezentirao svoje viđenje razvoja i pogranične suradnje na ovim prostorima koja se može manifestirati kroz nekoliko značajnih zajedničkih projekata od izgradnje autoceste A-13 Vrbovec-Bjelovar-Virovitica- Terezino Polje koja bi u konačnici rezultirala sa izgradnjom mosta preko rijeke Drave i njezin nastavak prema Balatonu i Budimpešti.

2 1243603218Tu je potencijalni zajednički projekt izgradnje pruge Virovitica-Barcs isključivo za teretni promet kako bi se iskoristio ovaj ekološki najprihvatljiviji prijevoz kao i velike mogućnosti oko iskorištenja rijeke Drave, te mnoge druge projekte koji se mogu ostvariti osobito nakon ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju.

Peter Zavocky istakao je oduševljenje svime što mu je gradonačelnik Kirin prezentirao i izrazio spremnost da učini sve što je u njegovoj moći kako bi se uskoro krenulo u realizaciju navedenih projekta.

Nakon sastanka gradonačelnik Kirin zajedno sa svojim gostima obišao je Poduzetničke zone u gradu Virovitici.

Skip to content