Predstavnici Ministarstva kulture obišli Palaču Pejačević

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Već nekoliko sati nakon sastanka gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina sa ministrom Božom Biškupićem i državnim tajnikom Jasenom Mesićem, Palaču Pejačević su u pratnji gradonačelnika jučer obišli svi članovi Hrvatskog vijeća za kulturna dobra na čelu sa predsjednikom prof. Ferdinandom Mederom.Već nekoliko sati nakon sastanka gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina sa ministrom Božom Biškupićem i državnim tajnikom Jasenom Mesićem, Palaču Pejačević su jučer u pratnji gradonačelnika obišli svi članovi Hrvatskog vijeća za kulturna dobra na čelu sa predsjednikom prof. Ferdinandom Mederom. Njihov zadatak je bio utvrditi stvarno stanje zgrade kako bi se mogli poduzeti daljnji koraci.
Nakon detaljnog obilaska zgrade utvrdili su da su dosadašnji radovi odlično obavljeni, sa malim izuzetkom krovišta, koji se pokazao kao ne baš najsretnija kombinacija starog i novog.
Završni komentar dao je predsjednik Vijeća prof. Ferdinand Meder koji je utvrdio da je ostatak radova na rekonstrukciji Palače odrađen puno bolje i od sanacije Dioklecijanove palače u Splitu te uputio brojne pohvale za dosadašnji rad i posebno naglasio važnost nastavka ovako kvalitetnih radova, te da će Ministarstvo učiniti sve što je u njegovoj moći da ovaj biser gradnje iz 18. stoljeća zasja ponovno u punom sjaju.

Skip to content