Predstavnici HGK ŽK Virovitica na izložbi mađarskih proizvoda u Zagrebu

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Veleposlanstvom Mađarske u RH i Mađarskim kulturnim društvom Ady Endre, a uz potporu Ministarstva poljoprivrede Mađarske, organizirala je 1. zajedničku izložbu mađarskih proizvoda Hungarikum i proizvoda „Izvorno hrvatsko“, koja se održava od 28. svibnja do 07. lipnja u Mađarskom institutu u Zagrebu.

Cilj izložbe je promocija hrvatskih proizvoda s oznakom Izvorno hrvatsko i autohtonih mađarskih proizvoda s oznakom Hungaricum.

Na izložbi se, s područja Virovitičko-podravske županije promovira i Zeleni silvanac, vrhunsko vino PP Orahovica, nosioc oznake Izvorno hrvatsko.

U prigodi svečanosti otvorenja izložbe, s hrvatske strane, govorili su: Ivan Škorić, potpredsjednik HGK za poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo i Snježana Španjol, zamjenica ministar poljoprivrede RH, a s mađarske strane: Jozsef Zoltan Magyar, veleposlanik Mađarske u RH i Zsolt V. Nemeth, zamjenik ministra poljoprivrede Mađarske.

Svečanosti otvorenja izložbe prisustvovali su i predstavnici Središnjice Hrvatske gospodarske komore, te Županijskih komora Bjelovar, Karlovac i Virovitica.

Tom prigodom je direktor HGK – Županijske komore Virovitica Milan Vanđura, s predstavnicima Veleposlanstva Mađarske u RH, veleposlanikom Nj.E. Jozsefom Zoltanom Magyarom, prvim tajnikom Ureda za ekonomske odnose Karolyem Robertom Scherzerom i atašeom Milanom Viktorom Radacsiem, dogovorio aktivnosti u svezi daljnjeg zajedničkog predstavljanja i promocije hrvatskih i mađarskih proizvoda u svijetu.

Mađarska je bila zemlja partner na jubilarnom 20. Viroexpu, međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, održanom u Virovitici, 27. veljače – 01. ožujka 2015. god., na kojem Mađarska sudjeluje od 2001. god, a 2004. god. je prvi puta bila zemlja partner.

Skip to content