PREDSTAVNICI GRADA VIROVITCE I VIROVITIČKO-PODRAVSKE ŽUPANIJE USPJEŠNO SE PREDSTAVILI NA 1. HRVATSKOJ DRŽAVNOJ KOBASIJADI U PEČUHU, MAĐARSKA

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U Pečuhu, u županiji Baranja u Mađarskoj, u dvorani Lauber Dezso, je 24. travnja 2015. god., održana 1. hrvatska državna kobasijada, u organizaciji Hrvatske državne samouprave, Kulturno-prosvjetnog centra i Hrvatske samouprave Pečuha.

 

Susretu su prisustvovali i govorili u prigodi svečanosti otvorenja manifestacije: Peter Hopal, državni tajnik za kulturu u Mađarskoj Vladi, Vesna Haluga, generalna konzulica RH u Pečuhu, Ivan Gugan, predsjednik Hrvatske državne samouprave, Mišo Hepp, glasnogovornik Hrvata u Mađarskom parlamentu i preko pet stotina predstavnika Hrvata i ostalih građana iz Mađarske.

Iz Hrvatske, susretu su prisustvovali: Milan Vanđura, direktor HGK – Županijske komore Virovitica i predstavnici grada Samobora.

 

Vesna Haluga, generalna konzulica RH u Pečuhu, Mađarska, čestitajući organizatorima, zahvalila je i predstavnicima iz Hrvatske na sudjelovanju, čime je manifestacija dobila i međunarodni karakter.

 

Svoje proizvode predstavilo je preko 60 sudionika, a među njima predstavnici grada Samobora, a u organizaciji Odsjeka za turizam HGK – Županijske komore Virovitica i tri predstavnika iz Virovitičko-podravske županije.

Izuzetna kvaliteta proizvoda sudionika iz Virovitičko-podravske županije, potvrđena je dodjelom diploma: srebrnom medaljom Mesnicama Šuvak iz Gradine,a brončanom medaljom Mesopreradi d.o.o. iz Slatine i Ivici Ojuroviću iz Virovitice.

 

Izloženi su bili i razna oprema i aditivi za pripravak ovih proizvoda.

 

Jozo Hari, predsjednik Organizacijskog odbora manifestacije, inače voditelj sportskih aktivnosti na Sveučilištu u Pečuhu i ostali organizatori su istakli da su manifestaciju organizirali po uzoru na Samoborsku salamijadu, koja je ove godine održana, već 28. put, čime je dugogodišnja suradnja gradova Samobora i Pečuha i dodatno obogaćena.

 

U kulturno-zabavnom dijelu sudjelovali su iz Mađarske: ansambl Tanac, ženski pjevački zbor Korijeni i TS Vizin, a iz Hrvatske: glazbeni sastavi Slavonija band iz Đakova i Gašo band iz Virovitice.

20150424_224513

Skip to content