Predstavnici Grada sa korisnicima Gradskog proračuna

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije danas je održan sastanak predstavnika Grada Virovitice sa korisnicima gradskog proračuna.U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije danas je održan sastanak predstavnika Grada Virovitice sa korisnicima gradskog proračuna. Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin sa svojim suradnicima, te ravnatelji svih školskih i kulturnih ustanova i predstavnici svih udruga u Gradu.

Gradonačelnik Ivica Kirin pozdravio je prisutne te im zahvalio im na dolasku u tako velikom broju. Upozorio je prisutne da će proračun za 2009. godinu biti baziran na realnim prihodima, jer već sada ima saznanja da neke naše tvrtke ne mogu dobiti kredite za svoje razvojne projekte.

Također je istakao da Grad Virovitica spada u rijetke gradove čija je kreditna zaduženost minimalna. Gradski proračun planirati će se na temelju realnih ovogodišnjih prihoda i glavnina aktivnosti Grada i gradskih tvrtki u slijedećoj godini usmjerit će se na završetak svih započetih aktivnosti, te na izradu prostorno planske dokumentacije, rješavanju imovinsko pravnih poslova, izradu projekta i ishođenje potrebnih dozvola na svim zacrtanim projektima Gradske uprave, te njihovo nominiranje kako na natječajima Europske unije tako i na natječajima nadležnih ministarstava.

Ono što udruge moraju shvatiti je činjenica da će se sredstva za  aktivnosti udruga dobivati na temelju projekata.  Ubuduće će se sportski projekti odvijati preko ZŠU Grada Virovitice, a kulturna događanja preko Turističke zajednice Grada Virovitice. 

Udruge trebaju pojačati aktivnosti na izradi projekata koje raspisuju institucije na državnoj razini kao što su npr. Hrvatski olimpijski odbor i drugi. U pripremi je izgradnja Spomen doma za branitelje u kojem će biti smještene sve braniteljske udruge, također i  osnivanje Kulturnog centra koji bi se nalazio u današnjem Domu garde u kojem bi bile smještene sve kulturne udruge. Na kraju svog izlaganja gradonačelnik se je zahvalio svima koji svoje slobodno vrijeme ulažu u rad pojedinih udruga, te posebno istakao da bez njih ovaj grad ne bi bio ono što je, a to je  kulturno i športsko središte Virovitičko-podravske županije. (rc)

Skip to content