Predstavljeno ovogodišnje Rokovo

Danas je u prostorijama Gradske uprave održana tiskovna konferencija na kojoj su gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, zamjenik gradonačelnika Ivan Sić, pročelnica Ureda gradonačelnika Đurđica Aragović i ravnatelj Kazališta Virovitica Miran Hajoš predstavili program manifestacije ”Rokovo 2011“…. Danas je u prostorijama Gradske uprave održana tiskovna konferencija na kojoj su gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, zamjenik gradonačelnika Ivan Sić, pročelnica Ureda gradonačelnika Đurđica Aragović i ravnatelj Kazališta Virovitica Miran Hajoš predstavili program manifestacije ”Rokovo 2011“. 

Na ovogodišnjoj manifestaciji koja će trajati od 5. – 16. kolovoza održat će se više od 100 različitih događanja od kojih je gradonačelnik Kirin posebno izdvojio koncerte Danijele Martinović, Luke Nižetića, Najboljih hrvatskih tamburaša, Žige i bandista kao i Virovitički ulični festival na kojem će nastupiti izvođači iz Makedonije, Slovenije i Hrvatske, Ljetno kino, techno dance party koji će se održati na košarkaškom igralištu VeGeŠKe te već tradicionalne moto susrete.

Troškovi manifestacije će prema procjenama iznositi oko 280.000,00 kn, a Grad Virovitica pokriti će troškove u iznosu od 100.000,00 kn dok će ostatak sufinancirati sponzori i donatori.

Što se promocije tiče od ove godine građani će moći koristiti i novu internetsku stranicu www.rokovo.com preko koje će se moći upoznati sa svim aktivnostima vezanim uz ovu manifestaciju.

Otvorenje je ove godine kao i prethodne na Dan domovinske zahvalnosti 5. kolovoza i to promenadnim koncertom Gradske glazbe Virovitica i kazališnom predstavom „Život u kazalištu“ te izložbom „777“ koja će se povodom 777 godina prvog spomena grada Virovitice održati u Gradskom muzeju.

Na kraju tiskovne konferencije gradonačelnik Kirin iskoristio je još jednom prigodu da javno istakne veliki uspjeh Draška Zidara osvajanjem Zlatne Arene na 58. filmskom festivalu u Puli i uputi čestitke i nazočnom ravnatelju Kazališta Virovitica Miranu Hajošu na svemu što je Kazalište Virovitica učinilo za naš grad. 

Skip to content