Predstavljeno novo vozilo za sakupljanje komunalnog otpada

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Gradsko komunalno poduzeće Flora Vtc. d.o.o. danas je javnostipredstavila novo komunalno vozilo za sakupljanje otpada vrijedno 1,3milijuna kuna. Riječ je o troosovinskom kamionu MAN s 350 konjskihsnaga, dok je komunalna nadogradnja izvedena u njemačkoj tvrtki Haller.Gradsko komunalno poduzeće Flora Vtc. d.o.o. danas je javnosti predstavila novo komunalno vozilo za sakupljanje otpada vrijedno 1,3 milijuna kuna. Riječ je o troosovinskom kamionu MAN s 350 konjskih snaga, dok je komunalna nadogradnja izvedena u njemačkoj tvrtki Haller. Gradonačelnik Kožnjak čestitao je Flori na svim uspjesima u njihovoj djelatnosti, a vozilo je posvetio fra. Siniša Paušić.

Povećanjem broja korisnika komunalne usluge, s prijašnjih 9.500 na 14.000, te širenjem područja sakupljanja komunalnog otpada na općinu Gradina i Lukač, pojavila se potreba za nabavkom novih, suvremenijih vozila za sakupljanje komunalnog otpada.

Spremnik novog vozila je veći od 22 kubična metra, što uz pojačane nosive sposobnosti, izuzetno jaku potisnu hidrauliku, te najbrži utovarni mehanizam na tržištu omogućuje dvostruko veći kapacitet i učinkovitost obavljanja ove djelatnosti u odnosu na postojeća vozila.

Predstavljanju vozila nazočili su saborski zastupnik Josip Đakić, gradonačelnik Virovitice Zvonko Kožnjak, načelnik općine Lukač Đuro Bukvić, direktor tvrtke Flora Vtc. Željko Iharoš, upravitelj tvrtke Flora Vtc. Vladimir Šušak.

Skip to content