Predstavljene Izabrane skladbe dr. Marijana Jergovića

U organizaciji Matice hrvatske Ogranak Virovitica, večeras je u Velikoj izložbenoj dvorani Gradskog muzeja Virovitica održano svečano predstavljanje knjige dr. Marijana Jergovića „Izabrane skladbe“.
1 1240430503U organizaciji Matice hrvatske Ogranak Virovitica, večeras je u Velikoj izložbenoj dvorani Gradskog muzeja Virovitica održano svečano predstavljanje knjige dr. Marijana Jergovića „Izabrane skladbe“. 

Riječ je o knjizi koja objedinjuje notne zapise i tekstove 200 pjesama s podatcima o skladatelju, autorima stihova, aranžerima, pjevačima i glazbenim sastavima te predgovore Siniše Leopolda, Branka Uvodića i Željka Kovačića.

Uz svaku knjigu nalazi se paket s 10 nosača zvuka (CD).  O liku i dijelu dr. Marijana Jergovića govorili su urednik Virovitičke zavičajne knjižnice prof. Ivan Zelenbrz, glazbenik Viktor Čelant koji je ujedno načinio računalnu pripremu knjige te skladatelj dr. Marijan Jergović koji se prisjetio svog djetinjstva, školovanja, pokretanja Glazbenog festivala Pjesme Podravine i podravlja u Pitomači…

U zabavnom dijelu programa nastupili su tamburaški sastav Licitari, Edo Berec i zbor Češke besede Virovitica koji su izveli najveće hitove dr. Marijana Jergovića.

Osim predstavljanja Izabranih skladbi, kako je prof. Ivan Zelenbrz naglasio, od večeras je dostupna i osobna internetska stranica dr. Marijana Jergovića koja se nalazi na adresi: www.marijanjergovic.com. Stranicu je izradio grafički studio za vizualne komunikacije Virovitica Online.

Svečanom predstavljanju među ostalima nazočili su župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin, saborski zastupnik Josip Đakić, te brojni drugi. (aj)

Skip to content