Predstavljena knjiga Milana Vukovića „Ja, odvjetnik“

Umirovljeni sudac Ustavnog suda republike Hrvatske, ujedno i prvi počasni građanin grada Virovitice, Milan Vuković, sinoć je u Velikoj izložbenoj dvorani …
Umirovljeni sudac Ustavnog suda republike Hrvatske, ujedno i prvi počasni građanin grada Virovitice, Milan Vuković, sinoć je u Velikoj izložbenoj dvorani Gradskog muzeja Virovitica predstavio knjigu „Ja, odvjetnik“ koju je objavila nakladnička kuća P.I.P. Pavičić.

Knjiga ‘Ja, odvjetnik – Moj život u državama u kojima se Hrvatska borila za život i moj život u Hrvatskoj’ podijeljena je na četiri poglavlja, u kojima autor bilježi biografske podatke iz života, u razdoblju od kad je iz Poljica preko Splita stigao u Zagreb, tijekom tridesetogodišnjeg odvjetničkog staža, vremenu provedenom na vrhu hrvatske sudbene piramide te zadnje poglavlje o vlastitom pisanja.

Knjiga je ilustrirana fotografijama iz autorove zbirke, a na kraju je, uz imensko kazalo, objavljena i bilješka o autoru.
Milan vuković, koji je u svojoj odvjetničkoj karijeri branio brojne osobe iz javnog života, kao što su: Šime Đodan, Smiljana Rendić, fra Karlo Jurišića, fra Jozo Zovko, Antun Kikaš … široj javonosti ostao je poznat po zastupanju virovitičke trojke: Đure Dečaka, Antuna Habijanca i Vinka Belobrka koje je Vojni sud tadašnje države (1991. godine) optužio za organiziranje oružane pobune.

Nakladnik napominje kako autor u završnom dijelu knjige bilježi uspomene na burno razdoblje stvaranja neovisnog hrvatskog sudstva, u kojem je i sam imao ključnu ulogu tijekom devedesetih godina. Vuković je bio predsjednik Vrhovnoga suda Republike Hrvatske. Napisao je osam knjiga iz područja kaznenih obrana te pokrenuo izdavanje ‘Izbora odluka Vrhovnoga suda RH’ kao i časopisa ‘Hrvatsko sudstvo’. (h)

Skip to content