Predstavljena knjiga Ivana Horvata „Naših prvih 15 godina“

Povodom obilježavanja Dana Virovitičko – podravske županije, u Gradskom muzeju u Virovitici, predstavljena je knjiga Ivana Horvata „Naših prvih 15 godina – crtice iz županijske prošlosti“.
Povodom obilježavanja Dana Virovitičko – podravske županije, u Gradskom muzeju u Virovitici, predstavljena je knjiga Ivana Horvata „Naših prvih 15 godina – crtice iz županijske prošlosti“. Autor knjige je tajnik Skupštine Virovitičko – podravske županije i član Poglavarstva grada Virovitice, Ivan Horvat koji se zahvalio svima na podrški i pomoći u izradi knjige, a najviše županu Tomislavu Tolušiću.

Uz župana Tomislava Tolušića, na predstavljanju knjige bila je i ravnateljica Gradskog muzeja Virovitica Mihaela Kulej koja je najavila predstavljanje knjige, te niz ostalih uzvanika, bivših župana, zamjenika župana, djelatnika Virovitičko – podravske županije u posljednjih 15 godina, gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina i mnogih drugih. Govoreći o knjizi, koja obuhvaća povijesne crtice Virovitičko – podravske županije, njezine osnovne karakteristike, popis svih djelatnika, pročelnika, zamjenika župana, predsjednika Skupština, autor Ivan Horvat napisao je i kratku kronologiju najvažnijih događaja u posljednjih 15 godina od postojanja Virovitičko – podravske županije.

Ova vrijedna knjiga, ostati će kao zabilješka kako je autor knjige napisao „prvih 15 godina“. Inače, o samoj knjizi, Ivan Horvat je u „riječi autora“ između ostalog zapisao: „Pred Vama je pokušaj da se na jednom mjestu skupe relevantni podaci o Virovitičko – podravskoj županiji u 15 godina njezinog postojanja u slobodnoj i neovisnoj Republici Hrvatskoj.

Ova knjiga nema namjeru biti sveobuhvatni prikaz stanja na području Županije, niti publikacija znanstvenih pretenzija, nego joj je svrha da korisno posluži onima koji se žele podsjetiti na neke ljude i događaje koji su obilježili njezino stvaranje i postojanje u razdoblju od 1993. do 2008. godine“.

A. Jurkin

Skip to content