Predstavljen strip Sveti Roko

U župnoj crkvi svetog Roka sinoć je fra Robert Perišić započeo trodnevnica u čast blagdana Velike Gospe i Rokova, a idućih dana predvodit će je fra Bonaventura Duda. Nakon toga u samostanskom dvorištu predstavljen je strip album “Sveti Roko” za koji je tekst napisala Sonja Tomić, a strip album je nacrtao Roko Idžojtić.1 1281693594U župnoj crkvi svetog Roka sinoć je fra Robert Perišić započeo trodnevnica u čast blagdana Velike Gospe i Rokova, a idućih dana predvodit će je fra Bonaventura Duda. Nakon toga u samostanskom dvorištu predstavljen je strip album “Sveti Roko” za koji je tekst napisala Sonja Tomić, a strip album je nacrtao Roko Idžojtić.
Strip je zasnovan na zanimljivoj priči i vješto sročenom scenariju te popratnim tekstom književnice Sonje Tomić koja je vješto ispreplela povijesne činjenice i elemente legende o svetom Roku. Nakon brojnih stripova i karikatura Roku Idžojtiću je ova slikovna priča o svetom Roku prvi strip-album i do sada najopsežnije likovno djelo.
Strip album su predstavili autori, Sonja Tomić i Roko Idžojtić, gvardijan i župnik fra Robert Perišić, novinar i autor predgovora Rudi Aljinović, zaljubljenik u strip Ivica Veles i Mijo Pavelko u ime izdavača Mikešlanda.Sinoćnji događaj pjesmom je uveličao Dječji župni zbor “Zvončići” pod ravnanjem profesorice Katarine Jengić.

www.icv.hr

Skip to content