Predstavljen projekt Skriveni muzej

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, a u okviru preporuke Muzeji i inovacije, ravnateljica Gradskog muzeja Virovitica, Mihaela Kulej, predstavila je projekt “Skriveni muzej”. Riječ je o višemjesečnoj akciji koja će se odvijati na mrežnim stranicama virovitičkog muzeja, na adresi www.muzejvirovitica.hr

Skriveni muzej će Vam otkriti djelom nepoznate muzejske predmete „skrivene” u čuvaonicama.

U Arheološkoj, Etnografskoj, Likovnoj i Kulturno-povijesnoj zbirci čuvaju se raznovrsni „stari” i „novi” predmeti. Dio njih predstavit ćemo ovim putem – slikom i pričom koju nose.

 

Doznat će te zašto su nam važni, koje su njihove osobitosti i karakteristike, kako se čuvaju u muzeju te kako nam pomažu u razumijevanju prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Želja nam je u prvom redu poboljšati komunikaciju s Vama, individualizirati predmete te Vas navesti na znatiželjno istraživanje naše, virovitičke prošlosti. Svaki mjesec predstavit ćemo jedan predmet, a o njemu će te moći komentar, upit, zadovoljstvo ili kritiku poslati izravno zaduženoj kustosici.

Cilj akcije je ostvariti drugačiji inovativniji pristup u komunikaciji. Stoga ćemo Skriveni muzej završiti svojevrsnom virtualnom izložbom/predstavljanjem svih odabranih predmeta.

 

Skip to content