Predstavljen pilot projekt Dječji tjedan poduzetništva

U virovitičkoj gradskoj upravi danas je održana tiskovna konferencija na kojoj je predstavljen pilot program Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva – «Dječji tjedan poduzetništva».1 1223315200U virovitičkoj gradskoj upravi danas je održana tiskovna konferencija na kojoj je predstavljen pilot program Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva – «Dječji tjedan poduzetništva». Cilj „Dječjeg tjedna poduzetništva„ je da aktivnim metodama poučavanja, edukativnim radionicama i kazališnim predstavama za učenike osnovnih škola i njihove nastavnike potakne uvođenje sustavnog obrazovanja za poduzetništvo u hrvatski obrazovni sustav te u konačnici razvoj poduzetničkog duha i stjecanje poduzetničkih kompetencija.

Grad Virovitica u suradnji s virovitičkim osnovnim školama: Ivane Brlić Mažuranić i Vladimira Nazora, sudjeluju u realizaciji ovog pilot programa edukativnim radionicama i predstavom «Edukativmo kazalište» koja će im prezentirati kako od najranije dobi sudjelovati u stvaranju obiteljskog proračuna, kako postati dio tima, kako raspolagati vlastitim džeparcem i pritom stvarati navike štednje i kako razviti samopouzdanje kod djece te ih poticati ih na razvijanje vlastitih ideja i njihovu razradu. Cilj radionice za nastavnike je senzibiliziranje nastavnika za uvođenje novih metoda poučavanja primjerenih stjecanju poduzetničkih znanja, kompetencija i stavova.

U realizaciji programa sudjeluju učenici osnovnih škola iz Bjelovara, Virovitice, Knina i Pule te njihovi nastavnici i roditelji.
Na konferenciji su sudjelovali predstavnici organizatora pilot projekta «Dječji tjedan poduzetništva»: Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Razvojna agencija Sjever, Centar za cijeloživotno obrazovanje Virovitica, predstavnici osnovnih škola, Ivane Brlić Mažuranić i Vladimira Nazora te predstavnici Akademije «Petar Zrinski. Osim virovitičkog gradonačelnika Ivice Kirina na konferenciji je nazočila i ravnateljica Uprave za malo gospodarstvo Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Tihana Kraljić.

Skip to content