Predstavila se Bosna i Hercegovina zemlja partner Viroexpa 2009

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, održana je prezentacija Bosne i Hercegovine, zemlje partner ovogodišnjeg 14. Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2009. Prezentaciji su između ostalih nazočili: župan Virovitičko-podravske županije …
1 1232630877U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, održana je prezentacija Bosne i Hercegovine, zemlje partner ovogodišnjeg 14. Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2009. Prezentaciji su između ostalih nazočili: župan Virovitičko-podravske županije i predsjednik Organizacijskog odbora Viroexpo 2009 Tomislav Tolušić, član Organizacijskog odbora i gradonačelnik grada Virovitice, Ivica Kirin, predsjednik Izvršnog odbora Viroexpo 2009 Zvonimir Koić, te gosti iz Bosne i Hercegovine, predsjednik Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH Jago Lasić, savjetnik za ekonomska pitanja Veleposlanstva BiH u Republici Hrvatskoj, Esad Suljić, voditeljica Ureda privredne/gospodarske komore Federacije biH Ured u Mostaru, Željana Bevanda, načelnik sektora za ekonomsku diplomaciju Ministarstva vanjskih poslova BiH Mensur Jusić…

Prezentacija gospodarstva BiH privukla je gospodarstvenike s područja Virovitičko-podravske županije, a kao domaćin, nazočnima se je obratio gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin koji je govorio o gospodarskim aspektima i glavnim karakteristikama Grada Virovitice, posebno u posljednjih nekoliko godina kada Virovitica bilježi značajan gospodarski napredak.

Jago Lasić, predsjednik Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH, govorio je o tome da je Bosna i Hercegovina bila, uz Mađarsku, prva strana zemlja koja je nastupila na Viroexpu i od tada Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede i nosi predznak „međunarodni“.

Esad Suljić, savjetnik za ekonomska pitanja Veleposlanstva BiH u Republici Hrvatskoj, govoreći o vezi Viroexpa i Bosne i Hercegovine, kazao je:

–    Veza između Bosne i Hercegovine i ovog sajma je velika, jer Viroexpo je prerastao u značajan regionalni sajam. Po strukturi gospodarstva, usmjereni smo jedni na druge i zato nam je važna gospodarska suradnja.
Osim toga, održana je i prezentacija o turizmu u Bosni i Hercegovini, o čemu je govorio Almazaga Ćatović, direktor Turističke zajednice tuzlanskog kantona.

Skip to content