Predškolci Dječjeg vrtića Cvrčak sudjelovali u akciji virovitičke Knjižnice “Jedna meni druga tebi – knjiga za knjigu”

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U povodu Međunarodnog dana darivanja knjigom koji se obilježava 14. veljače Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica pokrenula je akciju kojoj su se jučer (utorak) pridružile dvije skupine predškolaca Dječjeg vrtića Cvrčak Virovitica sa svojom voditeljicom Ivom.

Naime, Knjižnica je akciju “Jedna meni druga tebi – knjiga za knjigu” provodila od 6. do 14. veljače. Početkom mjeseca pozvali su sve zainteresirane da u Knjižnicu donesu i poklone pročitanu dječju knjigu ili slikovnicu te pri tome odaberu jednu za sebe koja će im biti ponuđena na istaknutom mjestu Dječjeg odjela.

Cilj obilježavanja Međunarodnog dana darivanja knjiga je ohrabriti djecu i odrasle diljem svijeta da daruju knjigu ili slikovnicu.

Djeca dviju skupina Predškole u dva su dana, osim razmjene slikovnica i sudjelovanja u spomenutoj akciji, uz stručno vodstvo obišla prostore Knjižnice i Igraonice, poigrala se u prostoru Igraonice, poslušala zanimljivu bajku, te sudjelovala u kreativno-edukativnoj radionici za djecu pod vodstvom knjižničarke i voditeljice Igraonice Ivane Molnar.

– Hvala Knjižnici, a posebno zaposlenici Ivani na uspješnoj suradnji s Vrtićem i realizaciji raznovrsnih sadržaja primjerenih djeci predškolske dobi – poručili su iz Dječjeg vrtića Cvrčak.

(www.icv.hr, sm; foto: DV Cvrčak Virovitica)

Skip to content