Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u petak će otvoriti novi Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju u Virovitici

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković, u petak, 4. listopada svečano će otvoriti novu zgradu Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju u Virovitici. Svečanost otvorenja održat će se u 14,00 sati.

Novi Centar izgrađen je u sklopu projekta vrijednog preko 83 milijuna kuna čiji je nositelj Grad Virovitica, a sufinanciran je iz Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Dosadašnjih 500 „kvadrata“, djelatnici i korisnici Centra tako će zamijeniti s čak 3.000 m2 u novoj, suvremeno opremljenoj zgradi.

Inače, COOR pohađa 55 učenika osnovne škole i 15 korisnika poludnevnog boravka. Novitet od ove školske godine je srednja škola za zanimanja pomoćni krojač i pomoćni kartonažer koju pohađa 9 učenika, a u novoj zgradi uskoro će se krenuti i s programom predškolskog odgoja. (virovitica.hr, fotografija: Facebook/A. Jurkin)

Skip to content