Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković obišao je zgradu Aneksa B1 nove zgrade Opće bolnice Virovitica

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, u prigodi obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije, obišao je zgradu Aneksa B1 nove zgrade Opće bolnice Virovitica.

Uz njega, bili su i ministri, Vesna Bedeković, Marko Pavić, Josip Aladrović i Mario Banožić, kao i saborski zastupnici Tomislav Tolušić i Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović sa suradnicima, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, a riječ dobrodošlice, predsjedniku Vlade RH, uputio je i ravnatelj Opće bolnice Virovitica, Dinko Blažević.

Riječ je o jednom od najvećih i najznačajnijih projekata na području Virovitičko-podravske županije „Dogradnja i opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica“ vrijednog 50 milijuna bespovratnih EU kuna, odobrenih u stopostotnom iznosu što predstavlja jedan od najvećih ostvareni europskih projekata Razvojne agencije VIDRA i Virovitičko-podravske županije i koji će tako biti u potpunosti završen.

U novom krilu bolnice smjestit će se tri bolnička laboratorija, patohistološki, citološki i medicinsko-biokemijski, što će omogućiti bržu i bolju analizu. Osim toga u novoj zgradi će biti i dnevna internistička bolnica. U novim prostorima će se uvesti novi dijagnostički postupci kao što su imunohistokemijska analiza tumorskih biljega što će uvelike povećati kvalitetu liječenja pacijenata koji dolaze iz Virovitičko-podravske ali i susjednih županija.

Kroz projekt je nabavljena prijeko potrebna oprema kojom su opremljene operacijske sale, središnja sterilizacija, jedinica za intenzivno liječenje, dnevna bolnica. Dobivenim medicinskim aparatima, pacijenti više ne moraju ići u Zagreb i veća mjesta, jer će zahvaljujući modernoj tehnologiji, istu kvalitetu usluge imati i u Virovitici.

Riječ je o iznimno važnom projektu i za grad Viroviticu i cijelu Virovitičko-podravsku županiju, jer izgradnjom novih kapaciteta, bolnica svojim stanovnicima, ali i stanovnicima susjednih županija koji koriste usluge Opće bolnice Virovitica, nudi još bolju i kvalitetniju uslugu i skrb. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak i Matija Rođak)

Skip to content