Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković najavio vaučere od 200,00 kuna za struju i plin, doznajte tko će na njih imati pravo

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Govoreći o poskupljenjima energenata koja slijede od travnja, premijer Andrej Plenković je na sjednici Vlade kazao da će se ići u tri smjera.

Prvi je povećati naknade za socijalno ugrožene. To su oni vaučeri za najugroženija kućanstva do 200,00 kuna za struju. Uz struju otvorit ćemo mogućnost da se time plate i režije plina. Proširit ćemo i opseg kućanstava koji na njih imaju pravo. Podignut ćemo taj iznos koji je sada 200,00 kuna na viši iznos kada procijenimo koliki će biti rast troškova. Drugi skup mjera odnosit će se na preispitivanje svih stavki koje ulazi u konačni izračun cijene plina, a svoju ulogu preispitat će i HEP. Treći skup mjera odnosi se na mogućnosti koje imamo vezano uz iznos stope PDV-a, koji je sada za kućanstva 13 posto za struju, na plin 25 posto. Tu postoji prostor koji ćemo također iskoristiti da olakšamo ukupni iznos za naše građane – naveo je Plenković. (poslovni.hr, Fotografija/ilustracija: Kristijan Toplak)

Skip to content