Predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. Ivo Sanader otvoriti će Viroexpo 2009.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. Ivo Sanader svečano će otvoriti 14. Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede “Viroexpo 2009” koji će se od 22. – 25. siječnja održavati u Virovitici. Svečano otvorenje održati će se 23. siječnja u 11 sati u Sajamskom prostor virovitičke tvrtke Flora VTC.Predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. Ivo Sanader svečano će otvoriti 14. Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede “Viroexpo 2009” koji će se od 22. – 25. siječnja održavati u Virovitici . Svečano otvorenje održati će se 23. siječnja u 11 sati u Sajamskom prostor virovitičke tvrtke Flora VTC.

Iznimnu čast i priznanje da sajam otvori predsjednik Vlade Republike Hrvatske, dr. Ivo Sanader, Viroexpo je u svojoj povijesti već imao dvaput. Podsjetimo, predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. Ivo Sanader, Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede u Virovitici, otvorio je 2006. i 2007. godine.

Ove godine, zemlja partner je Bosna i Hercegovina, a očekuje se sudjelovanje više od 500 izlagača iz Hrvatske i 16 stranih zemalja (Albanija na sajmu nastupa po prvi put, Austrija, BiH, Crna Gora, Češka, Indija, Italija, Kina, Mađarska, Njemačka, Poljska, Rusija, Slovačka, Slovenija, Srbija i Ukrajina).

Generalni pokrovitelji sajma su: Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva; Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja; Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva.

Pokrovitelji su: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora. Potporu su i ove godine dali gradovi Slatina i Orahovica, te općine: Čačinci, Čađavica, Gradina, Lukač, Mikleuš, Nova Bukovica, Pitomača, Sopje, Suhopolje, Špišić Bukovica, Voćin i Zdenci.

Organizatori su: Razvojna agencija VIDRA, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Grad Virovitica. Tehnički realizator sajma je Poslovni centar Virovitica d.o.o., dok je suorganizator Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Sajam započinje 22. siječnja predstavljanjem zemlje partner, Bosne i Hercegovine u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije.

Skip to content