Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor Zavodu za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije uručila ključeva dva nova potpuno opremljena vozila za hitne medicinske intervencije

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor, na prigodnoj je svečanosti, uz nazočnost, između ostalih i ministra zdravstva i socijalne skrbi Darka Milinovića, u zagrebačkom centru Grand Auto, podijelila ključeve 33 novo opremljena vozila za hitne medicinske intervencije na korištenje županijskim zavodima za hitnu medicinu koji su započeli sa radom ili će uskoro započeti s radom.

Tom prigodom, predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor, istaknula je kako je riječ o vozilima koja po prvi puta u našoj zemlji svojim tehničkim karakteristikama i opremljenošću zadovoljavaju standarde struke i europske norme te predstavljaju veliki i nezaustavljiv iskorak u poboljšanju kvalitete rada naše hitne medicinske službe.

Svečanosti primopredaje vozila, prisustvovalo je i izaslanstvo Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije predvođeno županom Tomislavom Tolušićem.

Riječ je o predaji na korištenje zavodima za hitnu medicinu deset hrvatskih županija prvih 33 od ukupno 128 potpuno opremljenih vozila za hitne medicinske intervencije, a koja su nabavljena u okviru Projekta reorganizacije hitne medicinske službe u RH. Virovitičko-podravska županija dobila je dva od četiri vozila (ukupna vrijednost četiri vozila iznosi oko 3.000.000,00 kuna). Ovo je samo prvi dio isporuke od ukupno 128 opremljenih vozila, a drugi dio isporuke se očekuje do kraja 2011. godine, čime će sve županije koje su ispunile svoje zakonske obveze dobiti na korištenje vozila standardizirane visoke kvalitete. Oprema vozila uključuje: defibrilator, respirator, aspirator i kompletnu opremu za imobilizaciju. Nabava vozila i opreme dio je Projekta unaprjeđenja hitne medicinske službe (HMS) i investicijskog planiranja u zdravstvu u Hrvatskoj, kojim će se zdravstvenim djelatnicima osigurati bolji uvjeti rada, dok će se pacijentima pružiti kvalitetnija hitna medicinska skrb. (www.hzhm.hr, kt)

Skip to content