PREDSJEDNICA PREDAVAČICA: Kolinda Grabar-Kitarović održala sat povijesti u Nazorima

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović svoj drugi radni dan na području Virovitičko-podravske županije započela je satom povijesti koji je održala u Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Virovitici. Uz učenike škole i ravnateljicu Sanjicu Samac, dočekali su je i potpredsjednik Vlade RH Tomislav Tolušić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa svojim zamjenikom Damirom Marenićem te pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu.

Poziv Predsjednici da im održi jedan školski sat uputili su učenici 4.b razreda s nastavnicom Antonijom Čevelak. Zahvaljujući pozivu, cijela škola danas je slušala predavanje o Domovinskom ratu, okolnostima prije nastanka samostalne Republike Hrvatske te o važnosti diplomacije koja je, zajedno s ratnicima, odigrala nezamjenjivu ulogu u borbi za samostalnost i priznanje Republike Hrvatske. Bile su to okosnice školskog sata iz povijesti koji je održala Predsjednica, a koja je nakon predavanja odgovarala na pitanja učenika.

Predsjednica je učenicima poručila da uvijek propituju autoritete i razvijaju samostalna mišljenja te im naglasila važnost ulaganja u obrazovanje kao jamstvo osobnog rasta, ali i odgovornosti prema društvu i zajednici koju će kao lideri graditi u budućnosti.

Učenici su zahvalili Predsjednici koja je u bogatom dnevnom rasporedu našla vremena i za njihovu školu. “Veliko hvala što ste jedan dan učinili nezaboravnim. Velko hvala što ste nama malima poklonili pažnju velikog državnika. Draga predsjednice, u našim srcima i mislima ostavili ste neizbrisiv trag.” -zahvalili su učenici 4.b u ime cijele škole. Njihova nastavnica A. Čevelak, rekla je da su sami odabrali Predsjednicu kao gosta predavača.

– Učenici joj se dive jer je elokventna, snažna žena koja ima veliku moć i utjecaj. Bili su jako sretni kad su čuli da je prihvatila poziv, sami su smislili pitanja i sigurna sam da su zadovoljni odgovorima i predavanjem, bilo je zaista posebno. Ovo će pamtiti cijeli život – rekla je nastavnica Antonija Čevelak.

Zadovoljna predavanjem bila je i ravnateljica Sanjica Samac. – Jako smo počašćeni što smo danas mogli ugostiti predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović kao predavačicu. Mislim da su djeca jako zadovoljna, predavanje je bilo zaista posebno – rekla je S. Samac. (icv.hr, fotografije: M. Bašić, M. Lovrenc)

Skip to content