Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović podrška je braniteljskoj populaciji

Nakon što je otvorila privremeni Ured u Virovitičko-podravskoj županiji, predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović održala je sastanke s predstavnicima Županije i Grada Virovitice, a potom se sastala i s predstavnicima braniteljskih udruga. Rezultat susreta bio je i više nego dobar, što nam je potvrdio i predsjednik Županijskog odbora za hrvatske branitelje, ujedno i predsjednik županijske Hvidre Mato Bubaš.

– Upoznali smo predsjednicu Grabar-Kitarović s nekim zbivanjima u Domovinskom ratu na području naše županije s pozicije onih koji su sudjelovali u njemu i onih, kao što je to Udruga udovica poginulih branitelja i Udruga roditelja poginulih branitelja, čiji su muževi ili djeca u Domovinskom ratu dali svoj život. Iako nismo ulazili u problematiku prava hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, Predsjednica nam je dala podršku pri ostvarivanju svih naših ciljeva – rekao je Mato Bubaš.

Na sastanku je nazočio i predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga Grada Virovitice Zvonko Kožnjak.

Nakon održanog sastanka, predstavnici braniteljskih udruga, zajedno s predsjednicom Grabar-Kitarović, izaslanstvom Virovitičko-podravske županije na čelu s Igorom Androvićem te Grada Virovitice na čelu s gradonačelnikom Ivicom Kirinom, odali su počast poginulim hrvatskim braniteljima na Spomen obilježju na Gradskom groblju u Virovitici. (virovitica.hr, icv.hr, fotografije: M. Bašić, M. Rođak)

Skip to content