Predavanje: «Potencijal i primjena dizalica topline na području Virovitičko-podravske županije« U ŽK Virovitica

U prostorima ŽK Virovitica, 22. veljače 2010. god., ŽK Virovitica i Regionalna energetska agencija Sjever, u nazočnosti predstavnika tvrtki iz djelatnosti graditeljstva i projektiranja, komunalne djelatnosti, predstavnika gradova i HOK – POK VPŽ s područja Virovitičko-podravske županije, organizirali su predavanje…1 1266999758U prostorima ŽK Virovitica, 22. veljače 2010. god., ŽK Virovitica i Regionalna energetska agencija Sjever, u nazočnosti predstavnika tvrtki iz djelatnosti graditeljstva i projektiranja, komunalne djelatnosti, predstavnika gradova i HOK – POK VPŽ s područja Virovitičko-podravske županije, organizirali su predavanje na temu: „Potencijal i primjena dizalica topline na području Virovitičko-podravske županije”.

Predstavnici tvrtki Geothermal International Hrvatska d.o.o. i Viessmann d.o.o. Hrvatska prezentirali su primjenu i tehničke specifikacije dizalica topline, a predstavnik tvrtke GEOservis A.S. d.o.o. govorio je o načinima i metodama bušenja za dizalice topline.

Dizalica topline je uređaj koji premješta toplinsku energiju iz okoliša u grijani ili hlađeni prostor, koriste geotermalnu energiju i imaju dugotrajan radni vijek
Prva dizalica topline instalirana je 1938 god. u Zurichu, za grijanje zgrade Gradskog poglavarstva.
Do sada je u svijetu ugrađeno 700.000 dizalica topline, a najraširenija ugradnja je u Švedskoj, Švicarskoj, Austriji, Njemačkoj i Finskoj.
(HGK Virovitica)

Skip to content