Pred Povjerenstvom za ravnopravnost spolova grada Virovitice niz aktivnosti s ciljem promicanja rodne ravnopravnosti

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Na prvoj ovogodišnjoj sjednici Povjerenstva za ravnopravnost spolova grada Virovitice, koja je održana u četvrtak, 25. siječnja, u Gradskoj upravi, raspravljalo se o predstojećim aktivnostima, kao i medijskim istupima u svrhu informiranja javnosti o mjerama iz Nacionalne politike za ravnopravnost spolova i problematici vezanoj za ostvarenje prava žena. Dogovoreno je kako će Povjerenstvo održati šest redovitih sastanaka, jednu tematsku sjednicu te će sudjelovati u aktivnostima koje organizira Virovitičko-podravska županija i Vladin ured za ravnopravnost spolova, kao i saborski Odbor za ravnopravnost spolova.

Organizirat ćemo okrugle stolove, tribine i slična javna događanja vezana uz aktualnu problematiku, obilježit ćemo značajnije datume za promicanje ravnopravnosti spolova i promicanje prava žena te ćemo educirati članove Povjerenstva o tematici rodne ravnopravnosti. Također, surađivat ćemo s organizacijama civilnog društva s ciljem unaprjeđenja prava žena, osoba s invaliditetom, žena pripadnica manjina, kao i žena iz ruralnih područja, izdvojila je neke od planiranih aktivnosti predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova grada Virovitice, ujedno i zamjenica gradonačelnika, Vlasta Honjek – Golinac.

Buduće aktivnosti Povjerenstva za ravnopravnost spolova grada Virovitice podržala je i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije Desa Kolesarić. (virovitica.hr, foto: M. Bašić)

Skip to content