Pozivam medije da ne objavljuju priopćenja s neistinitim činjenicama

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Iza nas je blagdan Sv. Roka – zaštitnika virovitičke župe, kojeg ujedno obilježavamo i kao Dan grada Virovitice. Naše Rokovo je višednevna, u pravilu trotjedna, mozaik manifestacijakoja se održava povodom blagdana Sv. Roka i Dana grada Virovitice.Iza nas je blagdan Sv. Roka – zaštitnika virovitičke župe, kojeg ujedno obilježavamo i kao Dan grada Virovitice.

Naše ROKOVO je višednevna, u pravilu trotjedna, mozaik manifestacija koja se održava povodom blagdana Sv. Roka i Dana grada Virovitice. ROKOVO je s vremenom preraslo lokalne okvire, poprimilo je regionalni i međunarodni karakter.

Saživljavanje manifestacije sa sredinom u kojoj se odvija ogleda se u tome da su u programima ROKOVA, na različite načine, zastupljene sve institucije, ustanove, udruge ali i mnogi istaknuti pojedinci s različitih područja djelovanja. Ogleda se i kroz potpore mnogih sponzora i donatora, a svakako i kroz odaziv i posjetu naših sugrađana i gostiju koji su ovogodišnje Rokovo ocijenili najvišim ocjenama.

Nakon proslave drugi dan obično u Viroviticu dolaze samozvani političari i podsjećaju na propale glazbenike koji su svojevremeno javno podržavali velikosrpsku ideologiju i tezu o granici Virovitica-Karlovac-Karlobag. Samo da se osvrnemo na zasluge spomenutog glazbenika koji je sredinom osamdesetih u Virovitici zakazao koncert, pred prepunom dvoranom održao tonsku probu, pokupio novac od prodanih ulaznica i kriomice svojim automobilom pobjegao za Novi Sad. Političari koji takve predlažu za priznanja, vjerojatno zajedno s njima podržavaju propalu ideologiju, a upitno je iz kojih razloga je nastala pjesma u kojoj se spominje da u „Virovitici ne postoje pritisci“.

Sada je jasno zbog čega takvi samozvani političari pohode Viroviticu i Virovitičko-podravsku županiju – iako nemaju niti jednog vijećnika u Gradskom vijeću Grada Virovitice kao ni jednog vijećnika u županijskoj skupštini, što demokratskim načelima podrazumijeva da nemaju mandat niti uživaju povjerenje građana. Pozivam lokalne i državne medije da više ne prenose neistine sa izmišljenih tiskovnih konferencija samozvanih političara bez potpore i mandata glasača. O svakom projektu do sada u pravilu se izrugivanu, izražavaju najružnijim riječima govoreći neistine, nanoseći veliku štetu gradu Virovitici i svim njenim građanima, negativno prozivajući sve nas koji danonoćno radimo na realizaciji tih povijesnih projekata za naš grad. Takvim pristupom pokazuju prije svega svoje neznanje i nepoznavanje svih aktivnosti kada su u pitanju veliki projekti kao i svakodnevne životne stvari.

U knjižici „Ja volim svoj Grad 3“, u mom intervju za Virovitički list povodom Rokova 2007, kao i u govoru na svečanoj sjednici Gradskog vijeća pobrojani su i prezentirani svi projekti koji su realizirani do sada i oni na kojima sada radimo. Samozvani političari iskrivljavanjem mojih izjava te iznošenjem niza neistina obmanjuju javnost prezentirajući svoje viđenje projekata unatoč nepoznavanju stvarnog stanja i osnovnog predznanja koje se svodi na zbrajanje i točno prezentiranje.

Stoga mi je dužnost i obaveza našoj javnosti ponovo iznijeti istinu o projektima i zaslugama pojedinih političara na realizaciji istih. U periodu od 2003-2007 godine realizirano je projekata preko 500 milijuna kuna za područje grada i županije. Nakon povijesne 234. sjednice Vlade RH održane u Virovitici za period 2007.-2011. godine donesene su Odluke o realizaciji projekata preko 2 milijarde kuna od kojih bi istakao samo najveće:

1. Brza cesta Virovitica-Bjelovar-Vrbovec vrijednosti oko 900 milijuna kuna

2. Sjeverna obilaznica Grada Virovitice i spoj prema Slatini vrijednosti oko 470 milijuna kuna

3. Projekt vodoopskrbe i odvodnje za Virovitičko-podravsku županiju vrijednosti 280 milijuna kuna

4. Obilaznica Grada Slatine i „Beterment“ Slatina-Čađavica vrijednosti oko 100 milijuna kuna

5. Izgradnja nove bolničke zgrade u Virovitici vrijednosti oko 100 milijuna kuna

6. Centar za djecu sa posebnim potrebama i novom školsko-sportskom dvoranom vrijednosti oko 70 milijuna kuna

7. Nova zgrada Policijske uprave Virovitičko-podravske županije sa dvoranom vrijednosti 50 milijuna kuna

8. Centar za gospodarenje otpadom vrijednosti oko 100 milijuna kuna

9. Vojarna Virovitica i Dom oružanih snaga u Virovitici vrijednosti oko 80 milijuna kuna

10. Rekonstrukcija i uređenje Palače Pejačević vrijednosti oko 35 milijuna kuna

Vrijednost navedenih projekata iznosi 2 milijarde i 185 milijuna kuna, a treba istaknuti da se realiziraju i drugi manji projekti. Za sve ovo, zasluge pripadaju lokalnim, županijskim i državnim zaposlenicima, te pojedincima i istaknutim državnim dužnosnicima koji zajedno sa nama pomažu u razvoju grada.

Ovogodišnje priznanje zlatna plaketa „Grb Grada Virovitice“ koje su dobili ministar Ivica Kirin i saborski zastupnik Josip Đakić samo je mali iskaz zahvale i poštovanja prema ljudima koji su sudjelovali i dali veliki doprinos u realizaciji svakog projekta.

Imamo bezgraničnu potporu i svih najrelevantnijih faktora ove države, od premijera dr. Ive Sanadera, svih članova hrvatske vlade i čelnika državnih institucija, ali što je i od osobitog značenja, naših građana koji nam daju potporu da ustrajemo na zacrtanom putu.

Ove godine izuzetna je čast što je za počasnog građanina grada Virovitice, prvi puta u povijesti proglašen predsjednik Sabora Republike Hrvatske Vladimir Šeks zbog svojih povijesnih zasluga u obrani i stvaranju Republike Hrvatske te velikog doprinosa u osnivanju Virovitičko-podravske županije. Za ostvarenje svih projekata značajnih za ovaj grad – u području školstva, kulture, zdravstva, cestogradnje, komunalne infrastrukture – njegov utjecaj i dobra riječ bili su presudni za dobivanje „zelenog svjetla“ od meritornih institucija.

Podsjetimo se na Istočnu Hrvatsku tijekom Domovinskog rata gdje je Vladimir Šeks bio predsjednik Kriznog štaba, te u toj funkciji dao nemjerljiv doprinos obrani Istočne i Zapadne Slavonije, pa tako i područja ove Županije čime je spriječena namjera uspostave zapadne granice Velike Srbije na granici Virovitica – Karlovac – Karlobag. Upravo je Vladimir Šeks osoba koja je zajedno sa prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom stvarao temelje naše države, sudjelovao u obrani, te je osoba koja može najbolje ocijeniti ulogu i značaj prvog Hrvatskog predsjednika. Kao što je Virovitica dala veliki doprinos u Domovinskom ratu – njeni su građani jedni od prvih stali u obranu naše države, tako je i sada među prvim gradovima koji su podigli spomenik dr. Franji Tuđmanu.

Na kraju moram zbog javnosti i birača koji trpe već duže vrijeme teror reći sljedeće – jasno je da u pozadini svih ovih napada ne stoji slabo poznavanje matematike ni elementarno poštivanje nacionalne povijesti, već se jednostavno radi o zavisti sitnih duša koje u nedostatku vlastitih djela koja im mogu služiti na čast, jedini način svoje promocije vide u traženju dlake u (tuđem) jajetu nastojeći obezvrijediti sve napravljeno od strane postojeće vlasti. Takvim teoretičarima bez pokrića poručujem – gospodo, primite se nekog stvarnog posla!

GRADONAČELNIK

Zvonko Kožnjak

Skip to content