Poziv za sudjelovanje u obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana

hrvatski_olimpijski_danU organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u srijedu, 10. rujna, po osmi puta održava se Hrvatski olimpijski dan (HOD) s glavnim ciljem ukazivanja na važnost sporta u svakodnevnom životu i njegovo poimanje kao kulture življenja.
HOO pokrenuo je ovaj program radi masovnijeg uključivanja građana u razne oblike sportskih aktivnosti i podizanja svijesti o važnosti redovnog bavljenja tjelesnim aktivnostima, razvijanja svijesti o ulozi sporta u službi društva kao i edukaciji mladih o olimpijskom pokretu i njegovom značaju u svijetu.
I ove godine, Hrvatski olimpijski odbor, Zajednica športskih udruga Grada Virovitice i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin pozivaju Dječji vrtić Cvrčak, osnovne i srednje škole te Visoku školu kao i udrugame sportske rekreacije s područja grada Virovitice da sudjeluju u obilježavanju Hrvatskog olimpijskog dana.
Inače, u sedam godina provođenja projekta u Hrvatskom olimpijskom danu sudjelovalo je preko 790 tisuća hrvatskih građana svih životnih dobi. A svi koji će se u srijedu odazvati na sudjelovanje u HOD-u pozivaju se da odjenu bijelu majicu.
Bijela majica na simboličan način predstavlja prijateljstvo među ljudima kao što to čini zastava prijateljstva“, odnosno olimpijska zastava bijele boje sa pet isprepletenih krugova.

Skip to content