Poziv za prijavu trogodišnjih programa udruga koje pružaju usluge asistencije osobama s invaliditetom

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

ministarstvoMinistarstvo socijalne politike i mladih objavilo je poziv za prijavu trogodišnjih programa udruga koje pružaju usluge asistencije osobama s invaliditetom u Republici Hrvatskoj za financijsku potporu iz Državnog proračuna i dijela prihoda od igara na sreću, za razdoblje od 2013. do 2015. godine

FINANCIJSKA POTPORA

Udruge osoba s invaliditetom i udruge koje programski djeluju u korist osoba s invaliditetom se sukladno ovom Pozivu, prijavljuju za financijsku potporu trogodišnjih programa osiguravanja usluge asistencije osobama s invaliditetom za razdoblje od 2013. do 2075. godine. Udruga može prijaviti jedan (1) prijedlog trogodišnjeg programa zatražiti potporu isključivo za razdoblje od tri (3) godine.

Udruge sukladno ovom Pozivu, mogu prijaviti program čiji se sadržaj odnosi na sljedeća područja:

Područje 1: Osiguravanje usluge osobnog asistenta osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta

Područje 2: – Osiguravanje usluge tumača/prevoditelja hrvatskog znakovnog jezika –

Područje 3: – Osiguravanje usluge videćeg pratitelja slijepim osobama koje su nesamostalne

u kretanju

Ministarstvo socijalne politike i mladih temeljem ovog Poziva donijet će Odluku o prihvaćanju trogodišnjih programa udruga koje pružaju usluge asistencije osobama s invaliditetom u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2013. do 2015. godine i raspodjeli financijskih sredstava za prvu godinu financiranja iz Državnog proračuna Republike Hrvatske i dijela prihoda od igara na sreću za 2013. godinu, s tim da se sredstva raspoređuju za svaku godinu posebno, odnosno za drugu i treću godinu financiranja nakon obavljenog vrednovanja (evaluacije) prethodnog razdoblja i prihvaćanja završnog narativnog i financijskog izvješća svakog pojedinog programa za prethodnu godinu.

Financijska potpora po pojedinom programu koja će biti odobrena temeljem ovog Poziva odnosi se na. godišnji iznos potpore i ovisi o broju uključenih korisnika i/ili zaposlenih pružatelja usluge u pojedinom programu te raspoloživim sredstvima u svakoj od tri proračunske godine.

Rok za podnošenje prijava je trideset dana od dana objave Poziva na web stranici Ministarstva

socijalne politike i mladih, www.mspm.hr.

 

 

Skip to content