Poziv svima – bit će ovo najveći „Virov’tički fašanjki“ do sada jer su prijavljene brojne udruge sa gotovo 500 sudionika

fašanjki 1U subotu 1. ožujka u 14 sati fašnička povorka zauzeti će Viroviticu. Predvođeni princem fašanjki „Lovcem Lukom“,kojeg će pratiti najmanje 500 fašanjki iz brojnih udruga s virovitičkog područja, sve virovitičke osnovne škole i na čelu naravno najmlađi, ali i najveseliji iz Dječjeg vrtića Cvrčak, od gradonačelnika Ivice Kirina preuzet će ključeve grada. Fašnička povorka krenut će ispred Robne kuće te će se kretati do Trga kralja Tomislava (ispod sata), gdje će ispred pozornice svaka grupa sudionika izvesti kratki prigodni program. Za sve sudionike bit će osigurani nezaobilazne krafne, kuhani čaj i za one starije kuhano vino. Za veselje će se pobrinuti“Villa Vereucha” band, Gradska glazba Virovitica, tamburaši Rodoljuba, Limene glazbe iz Pitomače…, a nakon okupljanja svih sudionika slijedi čitanje optužnice i osuda fašnika dok će najmlađi (oni vrtićke dobi) biti preusmjereni na 17. dječji maskembal koji će se s početkom u 15 sati održati u restoranu bivšeg Doma HV-a.

Dođite i uživajte u najvećem događaju ovog tipa na ovim prostorima i nemojte da Vam drugi pričaju o tome kako je bilo super, kako su se vaši unuci, nećaci, prijatelji… bili super i ne propustite se i sami maskirati.

Na „Virov’tičke fašanjke“ su još uvijek dobrodošle sve maskirane grupe, ali i pojedinačne maske koje će također dobiti svoje mjesto u povorci.

Organizatori su Grad Virovitica, Turistička zajednica Grada Virovitice, Udruga virovitičkih mažoretkinja, virovitička udruga „Naša Djeca“, Glazbena škola „Jan Vlašimsky“ i Gradski savjet mladih grada Virovitice. .

Medijski pokrovitelj: Radio Virovitica, Virovitički list,  www.icv.hr, www.virovitica.info, www.virovitica.net, Gradski radio, www.vjesnik-regije.hr

 

Skip to content