Poziv nezaposlenim ženama na projekt SWEET

zastava-vidra-vpz-800Razvojna agencija Vidra poziva sve nezaposlene žene, od 25 do 49 godina, a koje su prijavljene na Hrvatski zavod za zapošljavanje, da se prijave na sudjelovanje na IPA IV projektu SWEET. Sudionice će se kroz projekt educirati o batatu i drugim kulturama, proći će praktičnu obuku te sudjelovati na studijskom putovanju u Austriju.

Krajem lipnja započeo je IPA IV projekt SWEET – Strenghtening woman’s entrepreneurship (Jačanje ženskog poduzetništva) kojime se želi smanjiti nezaposlenost žena u Virovitičko -podravskoj županiji. Ukupna vrijednost projekta je 150.168,38 €, a Europska unija ga sufinancira u iznosu od 135.105,00 €.

Kroz projekt će se provesti 6 dvodnevnih radionica pri čemu je osiguran autobusni prijevoz do mjesta održavanja, a to je Višnjica. Edukacije će obuhvatiti cjelokupni ciklus proizvodnje batata, ali i ostalih kultura (buče, ljekovito bilje, stare sorte žitarica), odnosno od pripreme tla i sadnje, preko prihranjivanja i zaštite, do berbe i skladištenja. U sklopu edukacije održat će se i gastro-radionica uz kuhara s Višnjice koji će educirati o pripremi različita jela od batata te drugih zanimljivih namirnica. Uz teoretski dio tu je i praktični dio, rad na pokusnom polju. Za kraj će se održati radionice o tome kako pokrenuti vlastiti posao, te usvojiti komunikacijske i prodajne vještine važne za daljnji uspjeh u poslovnom svijetu. Edukacije će se odvijati od listopada 2013. do lipnja 2014. Kao jedna od zanimljivosti je putovanje u Austriju u posjet imanju Hammer koje predstavlja primjer najekonomičnijeg i najučinkovitijeg ekološkog poljoprivrednog poslovanja.

Budući da PZ Ergela Višnjica širi proizvodnju, trebat će educirane kooperante stoga postoji mogućnost potpisivanja ugovora o radu.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje prijavite se na broj telefona 033/725 – 230 ili na mail ljudski-resursi@ravidra.hr . Također, za sve dodatne informacije javite se na navedene kontakte, a ukoliko bude potrebno održat će se dodatne informativne radionice o kojima ćete biti naknadno obaviješteni. (ravidra.hr)

Skip to content