Požeška biskupija i Grad Virovitica potpisali ugovor

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin i požeški biskup msgr. Antun Škvorčević  potpisali su 1. prosinca Ugovor o korištenju kojim se Požeškoj biskupiji daje na korištenje zgrada na Trgu Ljudevita Patačića, gdje je do sada bila smještena Visoka škola, za potrebe Katoličke klasične gimnazije i drugih javnih sadržaja.

Tom prigodom biskup Škvorčević naglasio je da jedino sloga i suradnja našu domovinu mogu voditi naprijed istaknuvši Grad Viroviticu kao dobar primjer te podvukao da ovaj prostor prvenstveno treba djeci i njihovim roditeljima kojima Crkva želi pružiti sve što je potrebno na odgojno obrazovnom planu. Gradonačelnik Kirin istaknuo je da je ovo nastavak jedne odlične suradnje kojom je utrt put stvaranju Katoličkog školskog centra u Virovitici.

Potpisivanju su nazočili i saborski zastupnik Josip Đakić, župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, zamjenica gradonačelnika Željka Grahovac, ravnatelj Katoličke klasične gimnazije vlč. Ivica Šoh, gradski pročelnici i profesori škole.
(r.c/k.t.)

Skip to content