Povodom uskršnjih blagdana gradonačelnik posjetio svoje najstarije sugrađane

Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin danas je posjetio svoje najstarije sugrađane i poželio im sretne i blagoslovljene uskršnje blagdane.Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin danas je posjetio svoje najstarije sugrađane i poželio im sretne i blagoslovljene uskršnje blagdane. Prvo je posjetio gđu. Gospavu Nenadić koja trenutno živi u domu obitelji Šandrk u Virovitici. Aktivna 103-godišnjakinja ipak je odmah primijetila da je gradonačelnik mlad i zgodan čovjek, te mu se zahvalila na poklonima i ispričala mu svoju pomalo tužnu životnu priču kako je od silnog imanja zbog nebrige svojih bližnjih, ali i bivših vlasti ostala bez ičega.

Najstariji Virovitičanin je 94-godišnji Cvitko Kusturić koji živi u Taborištu, a u svom životu prošao je i Križni put gdje je za dlaku spasio živu glavu. Otac je devetero djece od kojih je osam živućih.
Obilazak je završio posjetom Rezovačkim Krčevinama gdje živi naša aktivna 100-godišnjakinja Cecilija Petrović. U razgovoru sa gradonačelnikom zahvalila se na poklonu i istaknula svoju vjeru u Boga, redovito moli krunicu Majki Božjoj i to ju održava na životu.
Do ovih iznenađujućih podataka u gradu Virovitici došlo se prilikom izrade knjižice „Ja volim svoj grad 5″ pa je gradonačelnik tada izrazio želju da i sam upozna svoje najstarije sugrađane.

Skip to content