Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, u Virovitici odana počast poginulima za Domovinu

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, na Gradskom groblju u Virovitici kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Uz pomoćnika ministra hrvatskih branitelja Nenada Križića, počast poginulima za Domovinu odali su predstavnici Virovitičko-podravske županije na čelu sa županovim zamjenicima Darkom Žužakom i Igorom Pavkovićem, predstavnici Grada Virovitice s gradonačelnikom Ivicom Kirinom i predsjednicom Gradskog vijeća Lahorkom Weiss, Policijske uprave virovitičko-podravske na čelu s načelnikom Sinišom Kneževićem, kao i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Molitvu za sve poginule hrvatske branitelje predvodio je župnik Župe sv. Roka, fra Rozo Brkić.

Sjećanje je to na vojno-redarstvenu akciju Oluja u kojoj su hrvatske snage u kolovozu 1995. godine oslobodile više od 80 posto okupiranog teritorija. Oluja je najpoznatija i najveća operacija Hrvatske vojske i ujedno jedan od simbola Domovinskog rata. U akciji su poginula 174 hrvatska branitelja, a ranjeno ih je 1.430. Također, Oluja je, uz Bljesak, ključna akcija koja je dovela do kraja Domovinskog rata. (virovitica.hr, www.vpz.hr, Fotografije: M. Bašić, K. Toplak)

Skip to content